Британският министър-председател Риши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши

...
Британският министър-председател Риши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик.
Риши
Коментари Харесай

Риши Сунак: Шотландия иска да работим за справяне с предизвикателствата на бъдещото


Британският министър-председател Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир, сподели, че почита решението на Върховния съд на страната по въпроса за организирането на референдум за самостоятелност в Шотландия, и добави, че шотландският народ чака от английското държавно управление да се концентрира върху огромните провокации на бъдещето, съобщи Ройтерс.

Помолен да разяснява днешното решение, Сунак съобщи: " Мисля, че шотландският народ желае да работим за справяне с провокациите на бъдещото, пред които всички ние дружно сме изправени. "

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън от своя страна също сподели, че почита решението на английския Върховен съд, който по-рано през днешния ден блокира опита на нейната Шотландска национална партия (ШНП) да провежда нов референдум за самостоятелност на северната област. 

" Ние би трябвало да намерим и ще намерим различен легален, либерален и парламентарен механизъм, благодарение на който шотландският народ да изрази волята си ", сподели Стърджън пред кореспонденти. 

По думите ѝ първата и най-очевидна опция за това се явяват идващите парламентарни избори във Англия. Според Стърджън решението на Върховния съд на процедура значи, че те ще се трансфорат в самобитен референдум за и срещу отделянето на Шотландия - теза, която тя напомни, че е стартирала още през юни.

По думите на Стърджън ШНП ще се опита до идващите парламентарни избори във Англия, които се падат през 2024 година, да убеди болшинството шотландци да станат последователи на независимостта.

" Сега залогът е демокрацията. Тук става въпрос за това имаме ли въобще или не главното демократично право да изберем бъдещето си ", сподели шотландският първи министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР