Британският министър-председател Риши Сунак заяви, че ще настоява за реформиране

...
Британският министър-председател Риши Сунак заяви, че ще настоява за реформиране
Коментари Харесай

Риши Сунак: Може да има непосилен миграционен натиск към части от Европа

Британският министър-председател Риши Сунак съобщи, че ще упорства за реформиране на интернационалната система за даване на бежанска протекция, и предизвести, че все по-засилващите се потоци от бежанци може да подложат част от Европа на " непостижим " напън, съобщи Ройтерс.

 

В тирада в Италия Сунак насочи едни от най-острите си рецензии към интернационалните правила за даване на бежанска протекция. Това се случи в миг, когато той се пробва да възобнови напъните на държавното управление си да праща бежанци да живеят в Руанда.

 

Сунак произнесе словото си по време на политически конгрес, проведен от партията на италианската му сътрудник Джорджа Мелони, където той предизвести, че някои съперници на Запада съзнателно карат хората да се стичат към крайбрежията на европейските страни и да дестабилизират европейските общества.

 

" Ако не решим този въпрос, тези потоци ще се усилват. Те ще се окажат непостижими за вдишване от страните ни, а това ще ни попречи да помогнем на тези, които в най-голяма степен се нуждаят от помощта ни ", съобщи Сунак. " Дори и това да значи да осъвременим нормативните си актове и да сложи началото на диалог в интернационален проект за смяна на следвоенните рамки на бежанската протекция, ние би трябвало да го създадем. "

По-рано тази година към този момент някогашният английски вътрешен министър Сюела Бравърман прикани за промени в Конвенцията за бежанците на Организация на обединените нации, която задължава всички подписали я да дават леговище на тези, които бягат от гонене.

Това условие е най-голямата правна спънка пред напъните на английското държавно управление да спре притока на дребни лодки с мигранти през Ламанша и да изпраща евентуалните претенденти за леговище в Руанда, където да изчакват обработването на молбите си.

Днес Англия и Италия оповестиха желание за взаимно финансиране на противоположното пътешестване към родината им на мигрантите, блокирани в Тунис, излиза наяве от изказвания на двете европейски страни, само че без да се прецизира какъв брой пари ще дават за задачата.

Миналия месец Италия се контракти с Албания Тирана да построи центрове за банкет на мигранти в морето в албански води. Замисълът на Рим е в тях да бъдат настанявани мигранти, опитващи се да доближат крайбрежията на Италия и по този начин да бъдат понижени миграционните потоци към Апенинския полуостров, които тази година бележат съвсем двойно нарастване спрямо предходната година.

Преди няколко дни, във вторник, Сунак оцеля във властта макар сериозната опасност за ръководството си, откакто съумя да прокара в Народното събрание законопроект, който ще му разреши да продължи да работи по проекта си за релокация на търсещи леговище в Руанда. Опасността се показваше в това, че при неприемане на закона някои от депутатите от Консервативната партия на Сунак можеше да се разпалват против министър-председателя, само че в последна сметка опасността най-малко към този момент отмина.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР