Британският министър-председател Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският министър-председател Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Лондонската полиция изпрати списък с въпроси до Борис Джонсън

Британският министър-председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е получи лист с въпроси от лондонската полиция и ще отговори, както се изисква, съобщи негов представител, представен от Ройтерс.

Полицията на английската столица търси пояснения от над 50 индивида по отношение на хипотетичното им присъединяване в празненства в премиерската канцелария и резиденция на "Даунинг стрийт " 10 по време на локдауните, наложени поради ковид.

Органите на реда проверяват 12 събирания, състояли се на "Даунинг стрийт " 10, откакто в началото следствие откри, че сътрудници на Джонсън са се забавлявали на празненства, на които е имало алкохол, а на някои от събитията е участвал самият министър председател, осведоми Българска телеграфна агенция.

Разкритията провокираха необятно неодобрение. Някои депутати от Консервативната партия на премиера се причислиха към апелите на опозицията за неговата оставка.

Джонсън се извини и даде обещание да промени културата измежду висшите чиновници в ръководството, откакто следствието откри "сериозна липса на водачество ". Петима негови сътрудници напуснаха и той назначи нови хора на техните места.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР