Британският министър-председател Борис Джонсън нареди на кабинета да изготви план

...
Британският министър-председател Борис Джонсън нареди на кабинета да изготви план
Коментари Харесай

Борис Джонсън иска съкращаване на 90 000 държавни служители

Британският министър-председател Борис Джонсън подреди на кабинета да изготви проект за редуциране на над 90 000 държавни чиновник и, заяви телевизия Sky News.

Мярката има за цел да освободи бюджетни средства за облекчение на рецесията с разноските за живот и вероятно понижаване на налозите.
Джонсън е наредил на министрите да приготвят в границите на един месец отчет за това по какъв начин да се понижи броят на чиновниците в държавната администрация до нивото от 2016 година " Това би означавало редуциране на към една пета от работната мощ, която наброява 475 000 души. Това би могло да спести 3,5 милиарда паунда годишно ", се споделя в отчета.

" Премиерът и министрите схващат, че държавните чиновници правят изключителна работа в интерес на обществото... Но когато хората и бизнесите в цялата страна са изправени пред рецесията на растящите цени, обществото с право чака държавното управление да даде образец и да работи допустимо най-ефективно ", цитира каналът думите на представителя на националното държавно управление.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР