Британският министър-председател Борис Джонсън е обект на разследване във връзка

...
Британският министър-председател Борис Джонсън е обект на разследване във връзка
Коментари Харесай

Парламентарна комисия разследва луксозна почивка на британския премиер на Карибите

Британският министър-председател Борис Джонсън е обект на следствие по отношение на първокласната му отмора на Карибите след успеха му на парламентарните избори в края на 2019 година, заяви на уеб страницата си органът, претрупан да следи за съблюдаване на парламентарните правила от депутатите, предава Ройтерс.

Консервативният водач и неговата избраница Кари Саймъндс са прекарали новогодишните празници на частния остров Мустик в карибския архипелаг Гренадини.

В своята данъчна декларация в качеството му на народен представител Джонсън е показал, че отмора на стойност от 15 000 лири (17 400 евро по сегашния курс) му е била препоръчана от предприемача Дейвид Рос, спонсор на Консервативната партия.

Рос обаче провокира комплициране като в началото отхвърли да е давал такава сума, а по-късно удостовери посредством представителя си, че е ставало дума за " подаяние в натура ".

От канцеларията на премиера на Даунинг стрийт преди този момент бяха подчертали, че всичко е било заявено в данъчните формуляри.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР