Британският министър по въпросите на Северна Ирландия Джеймс Брокеншайър Демократичната

...
Британският министър по въпросите на Северна Ирландия Джеймс Брокеншайър Демократичната
Коментари Харесай

Преговорите за съставяне на правителство на Северна Ирландия се провалиха


Британският министър по въпросите на Северна Ирландия Джеймс Брокеншайър

Демократичната юнионистка партия (ДЮП) и републиканската партия " Шин Фейн " не се споразумяха за сформиране на държавно управление на националното единение в Северна Ирландия макар постигнатия прогрес при договарянията, съобщи английският министър по въпросите на Северна Ирландия Джеймс Брокеншайър пред телевизия " Скай нюз ".

Министърът акцентира, че при тези условия Лондон ще е заставен да вкара директно ръководство в района, с цел да обезпечи непрекъснатост в работата на държавните служби, средствата за финансирането на които ще бъдат изчерпани още в края на ноември.

Нито едно държавно управление не може просто да бездейства и да допусне това да се случи. Затова в този момент върша нужните стъпки за внасяне в английския парламент на законопроект, който да подсигурява на популацията на Северна Ирландия работата на държавните служби, добави Брокеншайър.

Ирландската националистическа партия " Шин Фейн " също разгласи, че договарянията с ДЮП са се провалили, показва Ройтерс.

" " Шин Фейн " е разочарована, че след последните седмици на договаряния те завършват с неуспех. Направихме всичко по силите си да бъдем гъвкави ", съобщи пред публицисти лидерката на партията Мишел О'Нийл.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР