Британският министър на вътрешните работи Прити Пател обяви, че от

Британският министър на вътрешните работи Прити Пател обяви, че от ...

Великобритания въвежда още по-солени глоби при нарушение на мерките

Британският министър на вътрешните работи Прити Пател обяви, че от следващата седмица в Англия се увеличават глобите за нарушаване на ограничителните мерки срещу . Санкциите може да достигнат до 800 лири, предаде ДПА.
Според сегашните правила нарушителите на правилата могат да бъдат глобени до 200 лири в Англия и до 60 – в Шотландия, Северна Ирландия и Уелс. При второ нарушение глобите в Англия могат да достигнат 6400 лири, в Шотландия и Северна Ирландия до 960 лири, а в Уелс - до 120. Неплащането на глобите може да доведе до съд, където глобите нямат горна граница.

5 млн. ваксинирани британци, 38 000 новозаразени с коронавирус 5 млн. ваксинирани британци, 38 000 новозаразени с коронавирус
1290 души в Обединеното кралство са починали от усложнения на коронавирус, според правителствени данни, публикувани в четвъртък, предад...
През последните седмици в Англия имаше случаи полицаи да налагат глоби от 10 000 лири на лица, организирали партита в домовете си. Сега посетителите на партита ще се изправят пред по-тежки глоби. "Следващата седмица ще въведем нова глоба от 800 лири за тези, които участват в партита по домовете, и тя ще се удвоява с всяко следващо нарушение до максимум 6400 лири", заяви Пател на пресконференция. "Тези глоби ще се налагат на тези, които посетят нелегално събиране с повече от 15 души, организирано в жилище", каза още тя, цитирана от .

Източник: actualno.com