Британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд свика за днес

...
Британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд свика за днес
Коментари Харесай

Специалисти по химически и биологични оръжия проучват гробовете на съпругата и сина на Скрипал

Британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд свика за през днешния ден съвещание на специфичния отдел за справяне с спешни обстановки " Кобра " по отношение на продължаващото следствие на опита за преднамерено ликвидиране на някогашния съветския разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Те не престават да са в сериозно положение в болничното заведение след нападението с нервнопаралитичен газ, предава БНР.

Вчера в Солзбъри бяха ситуирани 180 души боен личен състав в помощ на следствието. Специалисти в бели защитни дрехи реалокираха деликатно предмети от мястото на случая. Полицейската кола, с която първо беше оказана помощ на потърпевшите и от този момент остана паркирана пред болничното заведение, също беше увита в специфичен материал и извозена за спомагателни проучвания. Подобни ограничения се вземат и с колите за спешна помощ, взели участие в интервенцията.

СнимкаОсобено внимание е отделено на гробовете на брачната половинка и сина на Скрипал, умряли надлежно през 2012 и 2017 година. Експерти по химическо и биологично оръжие инсталираха върху тях надуваеми палатки. Няма сведения за опасност на публичното здраве, само че от полицията обявиха, че са длъжни да вземат всички предохранителни ограничения.

Днес английските вестници цитират представител по съветската държавна телевизия да предизвестява предателите и критиците на Кремъл да не се откриват в Англия заради увеличаващия се риск от гибел при загадъчни условия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР