Британският министър на външните работи Борис Джонсън заяви, че би

...
Британският министър на външните работи Борис Джонсън заяви, че би
Коментари Харесай

Борис Джонсън си поиска собствен самолет

Британският министър на външните работи Борис Джонсън съобщи, че би било добре неговото министерство да разполага със личен аероплан, с цел да пътува по света и да усили възможностите за подписване на търговски покупко-продажби след Брекзит, като се оплака, че в този момент не може да употребява самолета на премиера.

В изказване в Буенос Айрес, където Борис Джонсън е в границите на южноамериканска обиколка, външният министър разгласи, че ведомството му има потребност от аероплан, с цел да направи Брекзит сполучлив. Той също така се оплака, че не може да употребява за задачата самолета на премиера Тереза Мей. На всичко от горната страна не му харесва цветът на държавния „ Вояджър “.

„ Какво да кажа за „ Вояджър “? Хубаво е, че го има, само че е мъчно да се добереш до него. Не знам кой го употребява, само че наподобява в никакъв случай не е свободен. И също, за какво би трябвало да е сив? “, съобщи Борис Джонсън в Буенос Айрес, представен от БНР.

Джонсън посети Перу, след което взе участие на срещата на Г-20 в Аржентина, а през днешния ден се чака да бъде в Чили. За първи път след Фолкландската война има признаци на стопляне на британско-аржентинските връзки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР