Британският министър на транспорта Марк Харпър предупреди, че ще отнеме

...
Британският министър на транспорта Марк Харпър предупреди, че ще отнеме
Коментари Харесай

Проблемите с полетите над Великобритания ще продължат с дни

Британският министър на превоза Марк Харпър предизвести, че ще отнеме дни, с цел да се позволи казусът с ръковоството на полетите до и от страната , откакто системите за надзор на въздушното придвижване, предава Ройтерс.

Над 1500 полета бяха анулирани в понеделник - един от най-натоварените дни за пътешестване в страната - откакто ръководителите на полети бяха принудени да преминат към системи за ръчно ръководство.

Харпър добави, че държавните чиновници не имат вяра, че техническият проблем е резултат от хакерска атака.

" Днес ще има към момента последици и допускам, че те ще продължат още няколко дни, до момента в който самолетните компании възобновят естествената си активност ", сподели Харпър пред Би Би Си във вторник.

Фирмата за авиационни разбори Cirium заяви, че 790 полета, заминаващи от летища в Обединеното кралство, са били анулирани, както и 785 полета, които е трябвало да дойдат, са били анулирани в понеделник, което значи, че са наранени малко над една четвърт от всички полети от или до страната.

Авиокомпаниите предизвестиха, че вършат промени в графиците си , с цел да се опитат да извозят допустимо най-вече хора, само че някои самолети и екипажи не съумяват да се явят в точния момент за работа.

" Работим допустимо най-усилено, с цел да превозим засегнатите клиенти ", съобщи British Airways пред обществената мрежа X, известна до неотдавна като " Туитър ".
 Откриха рискова бактерия във водата на полски град, минимум 11 умряли
Откриха рискова бактерия във водата на полски град, минимум 11 умряли

Опасения за съзнателно заразяване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР