Британският министър на транспорта Грант Шапс ще участва в надпреварата

...
Британският министър на транспорта Грант Шапс ще участва в надпреварата
Коментари Харесай

Британският транспортен министър Грант Шапс ще се кандидатира за приемник на Борис Джонсън

Британският министър на превоза Грант Шапс ще взе участие в конкуренцията за правоприемник на Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е отпред на Консервативната партия и на премиерския пост. Това заяви самият Шапс пред в. " Сънди таймс ", заяви Българска телеграфна агенция.

Вестникът отбелязва, че транспортният министър е претендентът с максимален политически опит измежду хората, оповестили, че ще вземат участие в битката за управителните постове.

Шапс е определен за първи път в Народното събрание през 2005 година Той е транспортен министър от встъпването в служба на Джонсън през 2019 година Преди това е заемал позиции на заместник-министър и е бил съпредседател на Консервативната партия. Шапс бе лоялен бранител на Джонсън и постоянно представляваше държавното управление пред медиите.

Огласявайки кандидатурата си пред " Сънди таймс ", Шапс сподели, че задачата му е да се оправи с рецесията с повишаването на живота и възнамерява незабавен бюджет през първите си 100 дни на поста, с цел да понижи налозите за най-уязвимите и да обезпечи държавно подкрепяне за фирмите с високо ползване на сила.

На свикания през 2016 година референдум за участието на Англия в Европейския съюз Шапс поддържа оставането в Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР