Британският министър на отбраната заяви, че страните от НАТО са

...
Британският министър на отбраната заяви, че страните от НАТО са
Коментари Харесай

Руска рулетка за страните от НАТО: Лондон започна да играе на игра на убийства

Британският министър на защитата съобщи, че страните от НАТО са навлезли в предвоенен интервал и е належащо да се ускори отбранителната им дарба. Това обаче е по-скоро игра наопаки. Всички схващат, че влизат в полето на „ съветска рулетка “ и никой не желае да завоюва тази конкуренция. В последна сметка премията значи гибел.

Във връзка с настъпването на предвоенния интервал страните от НАТО би трябвало да укрепят своите отбранителни качества. Това съобщи английският министър на защитата Грант Шапс в своя публикация за Daily Telegraph. Рубриката е отдадена на 70-ата годишнина от основаването на Северноатлантическия алианс.

Той акцентира, че следвоенният интервал в света отстъпи място на предвоенния. Според него през 2014 година членовете на военния блок са се договорили да усилят разноските за защита до 2% от Брутният вътрешен продукт. Но не всички извършиха това обвързване.

" Не можем да си позволим да играем на съветска
рулетка с нашето бъдеще. Преместихме се от следвоенния в предвоенния свят ",- означи служителят.

Това изказване беше направено на фона на предизборната акция във Англия. Консерваторите наподобява имат огромни проблеми да победят лейбъристите.

Между другото, преди този момент полският министър председател Доналд Туск, говорейки пред младото потомство, означи, че и светът, и Европа са в предвоенно положение.

Междувременно съветският президент Владимир Путин по-рано съобщи, че Москва няма „ никакви аргументи, нито геополитически, стопански, политически или боен интерес да води война със страните от НАТО “.

Ето за какво поражда въпросът какво в действителност значат тези изявления на европейски представители? Такава вербална изразителност, фигура на речта? Или в действителност сме навлезли в предвоенния интервал?

Водещият на „ Първи съветски “ Юрий Пронко разиска тези и други въпроси със секретаря на Съюза на публицистите на Русия, интернационалния политолог Тимур Шафир и журналиста, някогашен евродепутат от Латвия Андрей Мамикин.

Светът в навечерието на Третата международна война?

Според журналиста, някогашен член на Европейския парламент от Латвия Андрей Мамикин, този рожден ден се е трансформирал в печален празник за НАТО, защото те не са съумели да реализират особени триумфи през последните 10 или повече години.

Нито озъбеният Афганистан, нито раздраната Либия, нито полуразкъсаната Сирия (за благополучие се намеси Русия), нито изнасилената с напалм през 1999 година Сърбия (Югославия) – всичко това не е триумф за НАТО. Но защото НАТО съществува единствено когато има освен изразителност, само че и стопанска система на войната, тогава основният стрелец и основният подпалвач - англосаксонец, англичанин, британец, английски външен министър - няма различен избор, с изключение на да каже в публикацията, че, да, ние сме в навечерието на третата международна война. Но сред английския министър на защитата и съветския президент Путин, аз към момента имам вяра повече на Путин,- сподели Андрей Мамикин.

Според него публикации като оповестената в Daily Telegraph са по-скоро ориентирани към родните данъкоплатци. Защото същността му е, че те заплащат повече пари за своята сигурност.

" Той (Грант Шапс – бел.ред.) изброява там страни, които не заплащат 2% от Брутният вътрешен продукт. И половината са такива. Или по-скоро малко по-малко - 18 от 31. Швеция към момента не може да се смята за член на НАТО. Но това е апел към гласоподавателите: плащайте, давайте повече.

Призив към националните държавни управления. А тези, които създават оръжие, като цяло, към този момент отварят следващата бутилка шампанско. Защото тяхната облага в този момент няма да бъде хиляда, а към този момент милион % ",— означи Андрей Мамикин.

Състезание с магарета за моркови

Друг събеседник, секретарят на Съюза на публицистите на Русия, интернационалният политолог Тимур Шафир, е склонен, че тази публикация е по-скоро ориентирана към данъкоплатците, които са на път да стартират да се питат за какво разноските за оръжие са се нараснали с цели 76% или какво друго неуместни въпроси. Но също по този начин, счита той, това е сигнал към сътрудниците на Англия в НАТО.

" Бих обърнал внимание на следното изказване в тази публикация на господин Шапс... Той включи забавна фраза в публикацията, че „ Англия беше и остава главната движеща мощ в НАТО “. Всъщност това може да се пояснява като „ главната страна, виновна за, по този начин да се каже, монолитния темперамент на този съюз “.

Напълно допустимо е това да е безапелационен сигнал към съдружниците, че не всичко е толкоз просто с главния детайл на НАТО – Съединени американски щати. И сътрудниците от НАТО би трябвало да продължат да се движат в сходство с мненията, в сходство с решенията на техния главен страж - Англия ",- сподели Тимур Шафир.

Що се отнася до директен конфликт с Русия, британците надали ще желаят това, уверен е Шафир. Напротив, те се опасяват от това, само че не са срещу да гребат в жегата с ръцете на другите. Но с кого е вероятен подобен сюжет, към момента е въпрос.

" Който поведе в тази конкуренция на магарета за моркови от НАТО ще стане любимец. Но в случай че трезво оценим обстановката, тогава колкото и шумна да звучи реториката на Шапс, колкото и гръмки изказвания да прави за опасността, надвиснала над всички тях, английските данъкоплатци са гласоподавателите тази година.

И нашите сътрудници от НАТО също са изправени пред почти същата обстановка. Затова мисля, че в този момент бързо ще се избутат с лакти и копита, с цел да не дай си Боже да изпреварят ",- приключи Тимур Шафир.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед39049Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед16763Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед37768Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед30704Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед73716Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед551898Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181491Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед140222Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед125111Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед122244Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четени  Панко Анчев Източник:
pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР