Британският министър на отбраната Бен Уолъс за първи път призна,

...
Британският министър на отбраната Бен Уолъс за първи път призна,
Коментари Харесай

Лондон плаща исторически дълг към Иран

Британският министър на защитата Бен Уолъс за първи път призна, че работи интензивно за заплащането на дълг на Англия към иранското държавно управление, написа в. "Гардиън ".

Плащането на дълга може да улесни стартирането на независимост от иранските управляващи на хора с двойно иранско и английско поданство, измежду които и филантропичната работничка Назанин Загари-Ратклиф, задържана от 2016 година по обвинявания в шпионаж.

Уолъс е уверил юристите на фамилиите на вкараните в пандиза хора с двойно поданство, че английското държавно управление изследва всяка юридическа опция за заплащането на дълга, за чието битие той за първи път публично призна. Признанието се съдържа в писмо до юристите на Загари-Ратклиф, която бе вкарана в пандиза, а по-късно бе сложена под домакински арест.

Смята се, че Англия дължи към 400 милиона паунда на Иран поради несъблюдение на обвързване за доставка на танкове "Чифтън ", поръчани от шаха на Иран преди свалянето му от власт през 1979 година

Международен арбитраж постанови през 2008 година, че Англия дължи сумата, само че в следващи правосъдни борби представители на към този момент закритата работа на английското министерство на защитата за интернационалните военни доставки сложиха под въпрос размера на дълга и дали изобщо той съществува.

Нито Иран, нито Англия са правили публични изказвания, че стартирането на независимост на хората с двойно поданство е обвързано с въпроса за дълга, отбелязва "Гардиън ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР