Британският министър на отбраната Бен Уолъс потвърди, че планира да

...
Британският министър на отбраната Бен Уолъс потвърди, че планира да
Коментари Харесай

Британският военен министър Бен Уолъс потвърди, че планира да подаде оставка

Британският министър на защитата Бен Уолъс удостовери, че възнамерява да подаде оставка и че няма да се стреми да завоюва депутатско място в идващия парламент. Той съобщи пред в. " Сънди таймс ", че ще се отдръпна, само че изключи опцията да напусне " прибързано ".

Уолъс, който остана министър на защитата в кабинетите на трима министър председатели, изигра основна роля в отговора на Англия на съветската инвазия в Украйна и беше непосредствен съдружник на някогашния министър-председател Борис Джонсън, отбелязва ДПА.

" Влязох в политиката в шотландския парламент през 1999 година Това са 24 години. Прекарал съм много повече от седем години с три телефона до леглото си ", сподели той пред изданието.

Уолъс беше декларирал интерес да се кандидатира за поста общоприет секретар на НАТО преди да стане ясно, че актуалният началник на алианса Йенс Столтенберг ще остане на поста още една година.

Миналата седмица английският министър председател Риши Сунак отхвърли думите на Уолъс, че Украйна да покаже " признателност " за оказаната ѝ военна поддръжка.

Уолъс съобщи това, откакто украинският президент страната Володимир Зеленски дефинира като " неуместно " настояването на НАТО, че към момента има условия, които страната му би трябвало да извърши, с цел да получи участие след края на войната с Русия.

По-късно Зеленски сподели: " Вярвам, че постоянно сме били признателни на Обединеното кралство. Не знам какво е имал поради и по какъв начин другояче би трябвало да сме признателни ".

Популярен в ръководещата партия на торите, Уолъс е най-дълго служилият министър в държавното управление, като е бил министър на сигурността при Тереза Мей, преди Джонсън да го увеличи в министър на защитата.

Миналата година Уолъс изключи опцията да се кандидатира за лидерския пост в Консервативната партия, макар че беше един от първите любимци в конкуренцията за мястото на Джонсън.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР