Британският медиен регулатор глоби руската медия RT с 200 000

...
Британският медиен регулатор глоби руската медия RT с 200 000
Коментари Харесай

Великобритания глоби руската медия RT с 200 хил. паунда

Британският медиен регулатор санкции съветската медия RT с 200 000 паунда за нарушение на разпоредбите за безпристрастност в отразяването на отравянето на някогашния разузнавач Сергей Скрипал , политиката на Украйна и спора в Сирия , оповестява " Ройтерс ".

Британският медиен регулатор, прочут като Ofcom, съобщи, че е наложил санкция на ANO TV Novosti по отношение на услугата RT, тъй като не са спазени разпоредбите за лъчение.

Регулаторът съобщи, че санкцията е обвързвана с новините на RT и настоящите стратегии сред 17 и 26 март, отдадени на въпроси като отравянето на Сергей и Юлия Скрипал, спора в Сирия и позицията на украинското държавно управление във връзка с нацизма и тяхното отношение към ромите. RT разяснява, че налагането на санкция е неверно .

" Много неправилно е Ofcom да издава наказания против RT въз основа на констатации за нарушавания , които понастоящем се ревизират от Върховния съд в Лондон ", разяснява представител на RT.

" И до момента в който продължаваме да оспорваме самата легитимност на самите избрания за нарушавания , считаме, че мащабът на препоръчаното наказване е изключително несъответствуващ и несъразмерен . "

Р уските управляващи настояват, че RT е метод Москва да се конкурира с господството на световни медийни компании, основани в Съединени американски щати и Англия , които съгласно тях оферират относително необикновен взор към света .

Критиците настояват, че RT, която излъчва вести на британски, арабски и испански език , е пропагандната ръка на съветската страна и има за цел да подкопае доверието в западните институции .
 Англия скочи: Телевизия RT е оръжие за дезинформация на Русия
Англия скочи: Телевизия RT е оръжие за дезинформация на Русия

Руската страна разпространявала подправени новини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР