Британският медиен регулатор е започнал разследване дали руският новинарски телевизионен

...
Британският медиен регулатор е започнал разследване дали руският новинарски телевизионен
Коментари Харесай

Британците разследват руска телевизия

Британският медиен регулатор е почнал следствие дали съветският новинарски ефирен канал Russia Today е нарушил разпоредбите за безпристрастност и обективност в предаванията си след отравянето на съветския двоен сътрудник Сергей Скрипал и неговата щерка на английска земя.

Регулаторът „ Офком” предизвести, че продуцентът на RT –телевизия „ Новости”, може да загуби правото си да излъчва във Англия, в случай че не издържи теста за „ пригодна и подобаваща” работа, съобщи „ Ройтерс “. Сергей и Юлия Скрипал бяха отровени при започване на месец март.

„ До наскоро придържането на телевизия „ Новости” към разпоредбите като цяло бе в унисон с това на други електронни медии. Но след събитията в Солсбъри наблюдавахме доста увеличение на броя на предаванията по телевизия RT, които доведоха до следствие на вероятни нарушавания на откритите правила на „ Офком”, обявиха представители на регулатора.

ТАСС показва, че обект на следствие са обективността на новините и хроникално-документалните излъчвания на Russia Today. Инцидентът със семейство Скрипал докара до утежняване на дипломатическите връзки сред Лондон и Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР