Британският медиен и комуникационен регулатор Ofcom поиска от Службата за

...
Британският медиен и комуникационен регулатор Ofcom поиска от Службата за
Коментари Харесай

Ще проверяват Amazon и Microsoft за нарушения при пазара на облачните услуги във Великобритания

Британският медиен и информационен регулатор Ofcom изиска от Службата за конкуренция и пазари на страната, да ревизира Amazon и Microsoft за нарушение на антимонополното законодателство. Изявление за това е оповестено от Ofcom, заяви РБК.

" Ние проучихме съществено цифровите основи на нашата (на Великобритания) стопанска система и идентифицирахме някои тревожни практики, които се употребяват, включително и от някои от най-големите софтуерни компании в света ", споделя шефът на Ofcom Фъргал Фараджър.

По данни на Ofcom, Amazon и Microsoft имат общ пазарен дял при " облачните " услуги във Англия от 60-70%. Гугъл е най-близкият им съперник с пазарен дял от 5%-10%.

В своето следствие, предшестващо подаването на документи в антимонополния орган, Ofcom прави умозаключение, че тези две компании начисляват високи такси за транспорт на данни от своите облачни услуги към тези на други компании, както и постановат изкуствени механически ограничавания, които затрудняват потреблението на " облачни " технологии от различни снабдители.

Освен това, Ofcom смята за антиконкурентен способ практиката на отстъпки, които предизвикват клиентите да употребяват " облаците " единствено на една, а не на няколко компании. Според регулатора, всичко това вреди на конкуренцията на пазара на " облачни " услуги във Англия.
 Германският антикартелен регулатор стартира следствие на Microsoft
Германският антикартелен регулатор стартира следствие на Microsoft

Причината е вероятно нарушаване на конкуренцията на пазара
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР