Британският Кралски монетен двор пуска персонализирана колекционерска монета в памет

...
Британският Кралски монетен двор пуска персонализирана колекционерска монета в памет
Коментари Харесай

Джордж Майкъл обезсмъртен на британска монета

Британският Кралски монетен двор пуска персонализирана колекционерска монета в памет на Джордж Майкъл, заяви Ройтерс. Джордж Майкъл е изобразен на монетата с присъщите си тъмни очила. Тя припомня за шлагера му Faith от 1987 г. 

Монетата е утвърдена публично от наследниците на Джордж Майкъл. Дизайнер е художничката Сандра Деяна. 



" От дебюта си в WHAM! до превръщането му в един от най-продаваните солови музиканти на всички времена, Джордж Майкъл е международна суперзвезда, чието творчество е въодушевило и повлияло на генерации с музиката и неповторимия си жанр ", споделя Ребека Морган, шеф " Услуги за колекционери " в Кралския монетен двор.

" Той е обичан от милиони почитатели по целия свят и ние сме щастливи да представим публична английска монета, която да уважава живота и наследството му ", се споделя в нейното изказване.



Джордж Майкъл, който стана прочут през 80-те години на предишния век с Wham!, преди да стартира сполучлива солова кариера, умря на Коледа през 2016 година на 53-годишна възраст.

Новата монета е най-новото попълнение в сбирката " Музикални митове " на Кралския монетен двор, в която преди този момент бяха почетени Дейвид Боуи, Елтън Джон и група " Куин ". Тя излиза в продажба от през днешния ден. 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР