Британският крал Чарлз Трети продължава с официалната програма на визитата

...
Британският крал Чарлз Трети продължава с официалната програма на визитата
Коментари Харесай

Крал Чарлз III е на официална визита в Кения

Британският крал Чарлз Трети продължава с формалната стратегия на визитата си в Кения, предадоха международните организации.

Във втория ден от четиридневното си посещаване в страната, която е част от Общността на нациите, кралят ще има срещи с бизнесмени и младежи в Найроби и ще посети новия музей, отдаден на историята на Кения, както и резерват за слонове.

Вчера, в първия ден от визитата  му в Кения, крал Чарлз Трети изрече думи, с които осъди колониалните злоупотреби на британците в източноафриканската страна, напомня Франс прес. Монархът обаче не се извини от името на страната си за тях и не изиска амнистия, за което упорстват някои в Кения.

Вчера Чарлз Трети сложи венец на гроба на Незнайния войник , намиращ се в парк в Найроби, в който през декември 1963 година беше издигнато знамето на Кения на мястото на знамето на Обединеното кралство. Вечерта Чарлз Трети и брачната половинка му кралица Камила участваха на държавна вечеря, дадена в тяхна чест от кенийския президент.

" Отвратителни и неоправдани актове на принуждение бяха осъществени против кенийци, до момента в който те водеха една мъчителна битка за самостоятелност и суверенитет. И за това не може да има опрощение ", съобщи Чарлз Трети в тирада, която произнесе през вчерашния ден вечерта по време на вечерята.

" Нищо от всичко това не може да промени предишното, само че като преглеждаме нашата история почтено и намерено, ние можем да покажем силата на нашето другарство през днешния ден и правейки това ние можем, уповавам се, да продължим да построяваме една все по-тясна връзка за идните години ", добави той, само че без да изиска помилван.

Президентът на Кения от своя страна приветства " куража и волята на Чарлз Трети да се хвърли светлина върху неуместните истини ", което съставлява първа стъпка на един прогрес, преминаващ оттатък скромните половинчати и двусмислени ограничения от последните години ".

Много кенийски организации на някогашни ветерани и на правозащитници чакат извинения от страна на английските управляващи за жестокостите, осъществени по време на колониалния интервал (1895-1963). Британските управляващи до момента са изразили единствено откровени съжаления за колониалното принуждение в Кения. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР