Британският крал Чарлз III и съпругата му Камила пристигнаха на

...
Британският крал Чарлз III и съпругата му Камила пристигнаха на
Коментари Харесай

Хю Грант, Бернар Арно и Мик Джагър на кралска вечеря с Чарлз III и Макрон

Британският крал Чарлз III и брачната половинка му Камила дойдоха на държавно посещаване във Франция - отсрочено с 6 месеца поради митингите против пенсионната промяна на Еманюел Макрон напролет.

Този път Макрон е направил всичко допустимо, с цел да вдигне на най-високо равнище визитата на краля. А едно от VIP-събитията ще бъде формалната вечеря в двореца във Версай, на която са поканени 150 артисти, музиканти, бизнесмени и други персони, които имат връзки по едно и също време с Франция и с Англия.

Сред тях е и кандидатът за най-богат човек в света Бернар Арно, началник на първокласния конгломерат LVMH, чието положение се прави оценка на над 195 милиарда $.

Арно е притежател на купата Рицар-командор на Ордена на Британската империя, връчена му от кралица Елизабет II за заслуги към бизнеса.

На вечерята ще взе участие и 80-годишният Мик Джагър, който живее в имението Шато дьо Фуршет във Франция.

Хю Грант, който също има френски дом, ще бъде измежду гостите във Версай. В същата компания ще бъде и Кристин Скот-Томас - легенда на британското кино, само че и горда притежателка на френско поданство.

Поканени са и именитият някогашен управител на Арсенал - Арсен Венгер, както и футболистите Патрик Виейра и Дидие Дрогба, които са играли дълги години в британската висша лига.

Победителката от Уимбълдън 2006 Амели Моресмо е измежду останалите представители на спортната общественост.

Певицата Шарлот Генсбур - щерка на умрялата неотдавна Джейн Бъркин и Серж Генсбур - също ще бъде във Версай.

27-годишната британско-френска актриса Ема Макей от " Sex Education " e измежду по-младото потомство звезди в листата на защитите посетители.

Трима топ-готвачи със звезди Мишлен Яник Алено, Ан-Софи Пик и Пиер Ерме ще дават отговор за менюто по време на събитието. Според Daily Mail, те имат експлицитна възбрана да сервират foie gras, поради прецизните условия на крал Чарлз III против храните, създавани с демонстрация на свирепост към животни.

Чарлз и Камила ще посетят Париж и Бордо по време на тридневното си посещаване във Франция.

Най-важният миг от програмата ще е речта, която се чака кралят да произнесе пред Сената на британски и френски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР