Британският комик Ръсел Бранд е обвинен в изнасилване, сексуално насилие: Медии

...
Британският комик и актьор Ръсел Бранд е обвинен в извършване
Коментари Харесай

Британският комик и актьор Ръсел Бранд е обвинен в извършване на изнасилване, сексуално насилие и малтретиране между 2006 г. и 2013 г. на върха на славата си, според съвместно разследване на три британски новинарски организации.

Четири жени, които са го познавали, твърдят, че Бранд ги е насилвал сексуално в период, когато е работил за BBC Radio 2 и Channel 4 и е участвал в холивудски филми, разкрива разследването на The Sunday Times, The Times и Channel 4 Dispatches .

Таймс каза, че една жена е направила твърдение за изнасилване, докато друга каза, че Бранд я е нападнал, когато е била на 16 години и все още е била на училище. Двама от обвинителите съобщиха, че инцидентите са се случили в Лос Анджелис, пише вестникът.

Документалното шоу на Канал 4 TV Dispatches, което трябваше да излъчи допълнителни подробности за обвиненията по-късно в събота, също излъчи редица клипове на жените в X, известен преди като Twitter, описващи предполагаемите инциденти.

„Абсолютно опровергавам“

48-годишният Бранд отрече обвиненията и каза, че всичките му връзки са били по взаимно съгласие. Sunday Times не каза дали някоя от жените е подала оплакване в полицията.

„Сред тази литания от удивителни, доста барокови атаки има някои много сериозни обвинения, които аз напълно опровергавам“, каза той във видео съобщение, публикувано на X.

„Тези обвинения се отнасят за времето, когато работех в мейнстрийма, когато бях във вестниците през цялото време, когато бях във филмите. И както съм писал много в книгите си, бях много, много безразборен“, добави Бранд.

„Сега, през това време на промискуитет, връзките, които имах, винаги бяха по взаимно съгласие. Винаги съм бил прозрачен за тях тогава ... и съм прозрачен за това и сега.“

Бранд добави, че е бил мишена на „координирана атака“.

The Sunday Times каза, че докладът му е резултат от съвместно разследване с Dispatches, започнало през 2019 г.

Бранд стана известен като стендъп комикс във Великобритания в началото на 2000-те години, което доведе до главни роли в Channel 4 и по-късно в BBC Radio, където капитализира репутацията си за скандално поведение и рисковани закачки.

Той беше водещ на чат шоуто Big Brother’s Big Mouth, отделяне на популярния риалити сериал, в продължение на три години от 2004 г.

По-късно той направи скок в Холивуд, появявайки се във филми като Forgetting Sarah Marshall през 2008 г. и римейка на Arthur през 2011 г. Бранд беше женен за американската поп звезда Кейти Пери от 2010 до 2012 г.

През последните години той се трансформира в политически коментатор и инфлуенсър, публикувайки видеоклипове в YouTube на теми като личната свобода и пандемията от COVID-19.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР