Британският гражданин Бенджамин Рич, известен блогър в Ютюб, и беларуската

...
Британският гражданин Бенджамин Рич, известен блогър в Ютюб, и беларуската
Коментари Харесай

Кой е ютюбърът, задържан на руския космодрум Байконур?

Британският жител Бенджамин Рич, прочут блогър в Ютюб, и беларуската гражданка Алина Зелупа бяха арестувани през вчерашния ден на космодрума " Байконур ", в региона на стартовата площадка 112 на комплекса " Буран ", заяви генералният шеф на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин.

Бенджамин Рич има канал в Ютюб с над 3,5 милиона клиента. Блогърът добре владее съветски и основно пътешества до нетуристически места в някогашния Съветски съюз, оповестява съветската редакция на Би Би Си. Повечето от видеата му са снимани в Русия, Украйна и Беларус. Ден преди нахлуването на Русия в Украйна той е бил на границата сред двете страни, а след началото на бойните дейности е тръгнал от Киев с трен дружно с бежанци. Последният му епизод е от 24 април и е озаглавен " Сирия, която медиите не демонстрират ".

На площадка номер 112 в " Байконур ", където се споделя, че е бил арестуван блогърът и приятелката му, се съхранява вторият летателен образец на галактическата совалка " Буран ", както и негов габаритен макет. Планирано бе совалката да полети през 1992 година, само че това не стана заради закриването на тази галактическа стратегия.

" Бураните " не за пръв път притеглят вниманието на блогъри, отбелязва Би Би Си. Някои са успявали да обхванат в неохраняемия хангар, който на процедура е зарязан. Миналата година улични художници изрисуваха един от корабите. Казаха, че са желали да привлекат вниманието на обществеността към изоставеното историческо завещание.

Космодрумът " Байконур " се намира на територията на Казахстан и е даден под аренда на Русия до 2050 година. За нелегално влизане на територията му се носи административна отговорност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР