Британският герой на Световното първенство по лека атлетика в Лондон

...
Британският герой на Световното първенство по лека атлетика в Лондон
Коментари Харесай

Мо Фара не се затрудни по пътя към финала на 5000 м на СП в Лондон

Британският воин на Световното състезание по лека атлетика в Лондон Мо Фара предстоящо елементарно се класира за финала на 10 000 метра, който ще бъде последното съревнование на писта в кариерата му. След като си обезпечи златния орден на 5000 метра и стана първия първенец в Лондон, Фара приключи на втора позиция в своята серия с резултат 13:30.18 минути и продължава да бъде любимец за купата, която ще е негова общо седма и четвърта поредна, както и вероятно трети пореден дубъл 5000/10 000 метра.
Победител в серията на локалния любим стана етиопецът Йомиф Кеджелча с 13:30.07, като сънародникът му Муктар Едрис се задоволи с трета позиция и време 13:30.22, което е доста под опциите му, само че изцяло задоволително за класиране на край. Едрис влезе в Световното състезание като водач в ранглистата за сезона с 12:55 от Диамантената лига в Лозана, дружно със Селемон Барега.

Фара не бе приклещен съществено в главната група и не бе усложнен от подли тактики на съперниците си, като съумя да се измъкне от тълпата на към 1км преди финала. 600 метра преди края той към този момент излезе на втора позиция, а малко след камбаната за последна обиколка своята офанзива направи и Муктар Едрис. След края на бягането Фара показа, че е имал леки охлузвания след успеха на 5000 метра, само че е съумял да се възвърне в точния момент за сериите на по-дългата дисциплинираност.

Канадецът Джъстин Найт с 13:30.27 и Арон Кифле от Еритрея с 13:30.36 минути от Еритрея допълниха топ 5 – първите петима от двете серии се класират непосредствено, плюс останалите пет най-хубави времена.

Финалът на 5000 метра е на 12 август от 22:20 часа българско време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР