Британският фунт стерлинг в петък се покачва спрямо долара, след

...
Британският фунт стерлинг в петък се покачва спрямо долара, след
Коментари Харесай

Паундът надига глава след три дни на спад

Британският фунт стерлинг в петък се повишава по отношение на $, откакто цената му спадаше три поредни сесии на валутна търговия.

Днес се следи положителен корекционен растеж на паунда в очакване на политически вести от Обединеното кралство. В четвъртък държавното управление, както се предполагаше, внесе в Народното събрание законопроекта за Brexit, който ще стартира да се преглежда още този петък. В документа се появи уговорка, съгласно която законодателно се не разрешава отлагането на края на преходния интервал за напускането на Европейски Съюз за по късна дата от края на 2020 година. Окончателното съглашение за Brexit ще бъде признато през януари, с цел да може Англия да напусне Европейски Съюз в точния момент - 31 януари.

В Обединеното кралство предходната седмица се организираха общи избори, които ръководещата Консервативна партия безапелационно завоюва.

" Пазарът постоянно е бил малко доверчив, че успеха на торите в изборите ще разсее мъглата към Brexit ", разяснява обстановката пред организация Ройтерс Рей Атрил, началник на валутната тактика в National Australia Bank.

След съвещанието си в четвъртък Банката на Англия резервира главния лихвен % от 0,75%. Британският паричен регулатор също по този начин остави неизменен размерът на програмата за закупуване на държавни облигации в размер на 435 милиарда лири (541,5 милиарда долара) и корпоративни облигации на 10 милиарда лири. Всички решения на банката съответстваха с пазарните упования.

Днес сутринта фунтът стерлинги нараства по отношение на американската валута до $1,3022 за паунд спрямо $13007 за паунд в края на търговията в четвъртък и по отношение на европейската валута до 1,1708 евро за паунд при 1,1698 евро за паунд през вчерашния ден.

Общата валута се намалява по отношение на американската до 1,1117 $ за евро от предходното затваряне на 1,1122 $ за евро.

Днес на пазара за един $ дават 109,31 йени спрямо 109,37 йена при затваряне на търговията в четвъртък.

Стойността на златото спада в петък след американските изказвания, които понижиха опасенията за вероятностите пред комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Китай.

Днес сутринта цената на февруарските фючърси за златото на борсата Comex в Ню Йорк спадна с 1,35 $, или 0,09%, до Щатски долар 1483,05 за тройунция. Мартенските Фючърси за сребро поевтиняха с 0,22% до Щатски долар 17,117 за унция.

Търсенето на безвредни активи като златото понижава, откакто министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин съобщи в четвъртък, че първата фаза на комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати и Китай може да бъде подписана при започване на януари. Това изказване пристигна откакто Съединени американски щати и Китай оповестиха предходната седмица, че са постигнали съглашение за първата част от комерсиалната договорка, според която Пекин даде обещание да усили покупките на американски артикули и услуги. Освен това на този стадий страните отхвърлиха да вкарат спомагателни мита, до момента в който въведените по-рано цени остават в действие.

Сега, както означават анализаторите, вложителите желаят повече детайлности. " Пазарът замръзна в очакване на идващия подтик ", разяснява пред Ройтерс Дейвид Мегер, шеф на търговията с метали в High Ridge Futures. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР