Британският ежедневник Дейли стар преустанови публикуването на снимки на жени

...
Британският ежедневник Дейли стар преустанови публикуването на снимки на жени
Коментари Харесай

Още един британски таблоид се отказа от снимките на жени без горнище

Британският всекидневник " Дейли остарял " прекрати публикуването на фотоси на дами без горнище на трета страница, като по този начин става последният английски таблоид, който ползва описаната мярка, съобщи Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

" Дейли остарял " ще продължи да демонстрира фотоси на дами в избрана поза, само че те няма да са с голи гърди, удостовери редакторът на вестника.

" Потресаващо е, че народен вестник намира пространство за сходно наличие толкоз дълго време ", сподели Рейчъл Крис, една от ръководителките на обединението " Спрете насилието по отношение на дамите ".

" Но сексуализацията и обективизацията на дамите и на младите девойки в жълтата преса продължава, както с изображения, по този начин и с метода, по който се отразяват съществени проблеми, касаещи дамите. Надяваме се, че това е знак за усъвършенстване. "

През 70-те години на предишния век английският вестник " Сън " първи вкарва ежедневната традиция на трета страница да се помества фотография на гола манекенка , а по-късно други жълти вестници стартират да вършат същото. Благодарение на остра и възходяща рецензия множеството ежедневници във Англия престават да разгласяват описаното наличие. " Сън " тихомълком се отхвърли от голите фотоси през 2015 година.

" Мисля, че това е анахронизъм, тъй като живеем в друго време, друго от времето, когато това стартира ", сподели медийният коментатор Рой Грийнслейд.

" Жените към този момент не считат, че е занимателно да бъдат обективизирани и както сподели придвижването #Аз също, живеем в нов свят и дамите не желаят да търпят тази нелепост. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР