Британският депутат Надим Захауи е назначен за лидер на Консервативната

...
Британският депутат Надим Захауи е назначен за лидер на Консервативната
Коментари Харесай

Иракски кюрд стана министър във Великобритания

Британският народен представител Надим Захауи е назначен за водач на Консервативната партия и министър без портфейл от новия английски министър-председател Риши Сунак.

Той е роден в Багдад преди 55 години в фамилията на иракски кюрд. Дядо му, който носи същото име, е губернатор на Иракската централна банка и министър на търговията на кралство Ирак. Според специалисти след 1963 година дядото отива в Саудитска Арабия, където поставя основите на актуалната икономическа система на кралството.

През 1976 година татко му Харис Захауи, бягайки от режима на Саддам Хюсеин, дружно със фамилията си се открива в графство Източен Съсекс в Югоизточна Англия.

През 2004 година актуалният водач на английските консерватори се дами за Лана Саиб, която наподобява също е иракчанка. От нея има три деца. Тя е шеф на компанията Zahawi & Zahawi Ltd, с поле на активност недвижими парцели с уставен капитал над 120 милиона $. Двамата са запалени фенове на конния спорт.

През 2017 година Надим Захрауи попада под ударите на Изпълнителен декрет 13769 на някогашния американски президент Доналд Тръмп, съгласно който е неразрешено в Съединени американски щати да влизат жители от ислямски страни като Иран, Либия, Сомалия, Сирия, Судан, Йемен и Ирак.

Независимо, че е английски жител и към този момент народен представител в английския парламент, фактът, че е роден в Ирак, го трансформира в обект на наказания от американското държавно управление.

Изпълнителният декрет е анулиран единствено два месеца по-късно. Надим Захауи показва обществено своето неодобрение от обстоятелството, че не може да посети своите деца, учащи в американски университети.

Надим Захауи е последовател на BREXIT, отстоявайки тезата, че Европейски Съюз няма да промени разпоредбите на своето ръководство и че Англия би трябвало да поеме надзор върху редица административни действия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР