Британският блогър Джо Ахил направи кратко пътуване из страната, за

...
Британският блогър Джо Ахил направи кратко пътуване из страната, за
Коментари Харесай

Дизелово BMW Серия 7 измина 1 450 километра с един резервоар

Британският блогър Джо Ахил направи малко пътешестване из страната, с цел да ревизира какъв брой харчи дизелово BMW 7er. Резултатът е в действителност впечатляващ. Видеото, оповестено в канала на Ахил в YouTube, е с дълготрайност над 18 минути.

Ние обаче се интересуваме от началото, където Джо приказва за колата, и края, когато данните за пътуването се демонстрират на екрана iDrive. Британецът е кара по маршрута с BMW 730Ld. Седанът с удължено междуосие е оборудван с шестцилиндров редови трилитров дизелов мотор, който е с мощ 265 конски сили.

Максималният му въртящ миг е 620 Нм. Агрегатът работи взаимно с осемстепенна автоматизирана трансмисия ZF, а съгласно паспортните данни употребява 5.3-5.8 литра на 100 километра (в смесен режим съгласно цикъла WLTP).

Преди пътуването Джо цялостни резервоара на „ седмѝцата “ със 78 литра дизелово гориво и прекара идващите 14 часа и 23 минути в път. През това време той съумя да измине съвсем 1 450 километра. Средната скорост на шофиране е 100.9 километра в час, а разходът е... 4.5 литра.

Цифрите са впечатляващи, само че в случай че британецът беше взел хибрида 745Le xDrive, цифрите щяха да бъдат още по-впечатляващи. Според паспорта на бензиновия електрифициран седан, той изразходва 2-2,2 литра гориво в смесен режим.

През пролетта на 2018 година създателите на YouTube канала Car Throttle сложиха сходен „ връх “. Те караха първо потомство дизелова Skoda Octavia (1996–2010) от Лондон до Нюрбург, където се намира известната писта Нюрбургринг, без да зареждат с гориво. Общата дължина на маршрута беше 1 287 километра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР