Британският автомобилен производител Jaguar Land Rover (JLR) се обедини с

...
Британският автомобилен производител Jaguar Land Rover (JLR) се обедини с
Коментари Харесай

Jaguar Land Rover и Tesla обединяват усилия в ЕС заради въглеродните емисии

Британският авто производител Jaguar Land Rover (JLR) се сплоти с американския си конкурент Tesla в Европа, с цел да съблюдава наредбите на Европейски Съюз за въглеродните емисии и да избегне санкции. Това оповестява Financial Times, представен от.

Според разпоредбите на Европейски Съюз транспортните средства, продавани в Общността, би трябвало да дават отговор на нейните стандарти за излъчвания на CO2, които би трябвало да останат под междинните им граници, или да заплащат огромни санкции. Конкурентните групи имат право да сплотяват своите излъчвания, с цел да оказват помощ на компании, които се стремят да съблюдават наредбите на Брюксел.

Миналата година JLR пропусна задачите за излъчванията на CO2 на континента и заплати санкция от 35 милиона английски лири (48,2 милиона долара). Санкциите бяха провокирани от ниските продажби на електрическия автомобил Jaguar I-Pace, както и от значителния удар върху производството поради дефицита на чипове. Обединяването на напъните с производителя на електрически коли Tesla, както и с неговия японски сътрудник Honda, който продава единствено една марка електрически коли в Европа, беше всъщност самопризнание от английския авто производител за обстоятелството, че тази година още веднъж ще надвиши рестриктивните мерки на Европейски Съюз, отбелязва вестникът. 

Споразумението с Jaguar Land Rover въпреки това е тласък за американската компания, откакто Fiat Chrysler Automobiles се отдръпна от съответното съглашение с Tesla и Honda.

Друга група включва френски Renault, японски Nissan и Mitsubishi. Третата група бяха шведските коли Volvo cars, както и марката електрически транспортни средства Polestar, основана въз основата на тази компания. Към тях в края на предходната година се причисли и Ford Motor. В сходство с разпоредбите на Европейски Съюз други производители на коли могат да се причислят към една от тези три групи.

JLR по-рано разгласи, че компанията ще премине към електрически транспортни средства през идващите години. Jaguar се чака да бъде чисто електрическа първокласна марка до 2025 година, а 60% от продаваните коли Land Rover ще бъдат електрически до 2030 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР