Британският авиопревозвач British Airways (BA) ще се откаже от около

...
Британският авиопревозвач British Airways (BA) ще се откаже от около
Коментари Харесай

British Airways отменя хиляди от планираните полети за зимата

Британският авиопревозвач British Airways (BA) ще се откаже от към 5000 двупосочни полета тази зима, откакто към този момент анулира към 13 % от графика си заради дефицит на личен състав, оповестяват английските медии.

Авиокомпанията, благосъстоятелност на IAGSA, разгласи, че поправя зимния си график, в това число посредством консолидирането на някои от полетите си на къси дистанции до разнообразни дестинации. Съкращенията на полетите възлизат на към 8% от графика за зимния интервал.

BA ще анулира и 629 двупосочни пътувания до 29 октомври, откакто летище Хийтроу разгласи таван от 100 000 пасажери дневно, с цел да овладее хаоса, който съгласно оператора на летището се дължи на непълен личен състав на компаниите за наземно обслужване.
 Служителите на British Airways излизат в стачка на летище Heathrow
Служителите на British Airways излизат в стачка на най-голямото летище в Европа

Стачните дейности ще включват по-малко от 50% от личния състав на летището

Около 80% от 120 637 полета на BA тази зима са на къси дистанции, като Женева е планувано да бъде най-хубавата дестинация на авиопревозвача през интервала, следвана от Амстердам, Барселона и Единбург, съгласно данни от компанията за авиационни разбори Cirium.

Докато самолетните компании в цяла Европа се борят с дефицит на личен състав, BA е измежду най-тежко засегнатите, откакто уволни 10 000 чиновници в пика на пандемията от Covid-19. 

Авиопревозвачът също по този начин беше заставен да предложи на някои членове на личния състав си нарастване от 13% на заплащането в съглашение със синдикатите, което анулира опасността от огромна стачка.

BA разяснява, че клиентите, наранени от измененията, могат да изберат различни полети с превозвача или пък друга самолетна компания или да изискат възобновяване на сумите за билети, които към този момент са заплатили.
 Собственикът на British Airways и Iberia купува до 150 самолета
Собственикът на British Airways и Iberia купува до 150 самолета " Боинг "

Сделката е за моделите на Boeing " 737-8-200 " и " 737-10 "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР