Британският Апелативен съд отхвърли искането на родителите на тежко болното

...
Британският Апелативен съд отхвърли искането на родителите на тежко болното
Коментари Харесай

Драма без край: Британски съд потвърди жестоката присъда за 2-годишния Алфи и не го пусна за лечение в Италия

Британският Апелативен съд отхвърли настояването на родителите на тежко болното дете Алфи Еванс,  да им бъде разрешено да го откарат от Ливърпул в Италия за по-нататъшно лекуване, оповестява вестник Mirror.

Както към този момент заяви Военновъздушни сили, Лондонският Върховен съд постанови във вторник, че Алфи Еванс не може да бъде трансфериран в италианска болница, с цел да продължи лекуването му. 2-годишното момченце е диагностицирано с дегенеративно заболяване на мозъка, повече от една година е в кома и бе обвързвано към система за поддържане на живота с механична вентилация, а и английските лекари считат, че е невероятно да бъде избавено.

" Това е извънредно за всички, които са наранени. Ние сме в развой на сформиране на проект за палиативно лекуване в болничното заведение Alder Hey. Аз не виждам причина да настоявам, че съдията не е бил прав ", съобщи съдията от Апелационния съд Андрю Макфарлън.

По-рано италианските управляващи взеха решение да дават поданство на Алфи Евънс, който от декември 2016 година е в кома в ливърпулската болница. 

Родителите на Алфи се борят, с цел да им бъде разрешено да вземат лични решения за ориста на детето си. Те желаят да пробват други способи на лекуване и имат желание да трансферират детето в Рим, където лекарите от педиатричната болница Bambino Gesu на Ватикана, желаят да продължат лекуването. Според BBC в понеделник английските лекари са изключили Алфи от животоподдържащата системи. 

Но, както към този момент осведоми БЛИЦ,  детето не умря, а татко му Том Еванс разгласи пред протестиращо в отбрана на Алфи голям брой, че въпреки и да наподобява необикновено, в действителност се е случило знамение. Синът му към момента е жив и диша независимо.

Според арбитър от Върховния съд в Лондон обаче, вместо да транспортират детето в Италия, родителите му могат да прегледат разновидности за неговото пренасяне от интензивното поделение в постоянно, приют или да си го приберат вкъщи. Освен това, без значение от обстоятелството, че момчето стартира да диша независимо, съдията отхвърли изказванията, че е му е станало по-добре, откакто са го откачили от животоподдържащата система.

Превод: Блиц
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР