Британският актьор Пол Ритър, който през последните години стана много

...
Британският актьор Пол Ритър, който през последните години стана много
Коментари Харесай

Почина актьорът Пол Ритър от хитовия сериал „Чернобил“

Британският артист Пол Ритър, който през последните години стана доста известен поради незабравимата си роля в драмата „ Чернобил “, е умрял в резултат на израстък в мозъка на 55-годишна възраст. Новината беше доказана от сътрудника му, който заяви, че Ритър е умрял в дома си. Съпругата и синовете му са били до него в последните му мигове.

Освен в хитовия сериал „ Чернобил “, Ритър е имал дребни функции и в редица други известни филми и поредици. Той е взел участие в „ Хари Потър и нечистокръвния принц “, както и в „ Спектър на утехата “ – 23-ия филм от поредицата за Джеймс Бонд.

Снимка: imdb.com

Ролята му в „ Чернобил “, въпреки да не беше една от най-главните, го направи международно прочут и роди десетки смешки. В сериала, който справедливо завоюва две награди „ Златен глобус “ и 15 награди „ Еми “, Ритър играеше заместител основния инженер Анатолий Дятлов, който дава отговор за централата в нощта на злополуката.

Реалният Анатолий Дятлов, който умря през 1995 година, е един от дребното хора, наказани за повредата в нуклеарната централа. В неговата роля Ритлер стана известен поради отричането на персонажа, че се случва нещо неприятно и с изречението „ Не е отлично, не е извънредно “.

Снимка: Getty Images

Ритлер прави телевизионния си дебют на 26-годишна възраст с присъединяване си в полицейския сериал „ The Bill “. Същевременно става и сценичен артист и играе в някои от най-големите театри във Англия.

Заради театралните си функции има номинации за премиите „ Тони “ и „ Лорънс Оливие “.

Още любопитни обстоятелства за сериала " Чернобил " може да прочетете на уеб страницата:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР