Британският актьор и лауреат на две награди Оскар Майкъл Кейн

...
Британският актьор и лауреат на две награди Оскар Майкъл Кейн
Коментари Харесай

На 90 години: Актьорът Майкъл Кейн се оттегля от сцената

Британският артист и лауреат на две награди " Оскар " Майкъл Кейн разгласи, че се пенсионира на 90-годишна възраст, оповестиха Би Би Си, Ройтерс и ДПА.

Michael Caine confirms retirement from acting after The Great Escaper
— BBC News (UK) (@BBCNews)
" Все споделям, че ще се пенсионирам. Ето, в този момент се пенсионирам ", сподели Кейн пред радио Би Би Си в изявление, излъчено през днешния ден. " Прецених, че снимах основна роля във филм и получих изключителни мнения...Какво друго бих могъл да направя, което да е повече от това? ".

Кейн е във водеща роля в " The Great Escaper " дружно с Гленда Джаксън, която почина през юни тази година, скоро откакто завърши фотосите за продукцията. Филмът е по действителни събития и разказва историята на ветерана от Втората международна война Бърни Джордан, който бяга от дом за възрастни хора, с цел да взе участие в честванията на годишнина от десанта в Нормандия във Франция.

Michael Caine confirms his retirement at the age of 90
— The Guardian (@guardian)
" Единствените функции, които мога да извършвам към този момент, са на 90-годишни мъже. Или на 85-годишни ", пошегува се Кейн пред Би Би Си. Той добави, че това няма да бъдат водещи функции, които се поверяват на красиви млади момчета и девойки и по тази причина решил, че може и да се откаже.

Майкъл Кейн бе отличен с премия " Оскар " за артист в поддържаща роля за " Хана и нейните сестри " (1986 г.) и за " Правилата на дома " (1999 г.).



По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР