Британският актьор и двукратен носител на Оскар Майкъл Кейн обяви,

...
Британският актьор и двукратен носител на Оскар Майкъл Кейн обяви,
Коментари Харесай

На 90 г. носителят на Оскар Майкъл Кейн слага край на кариерата си

Британският артист и повторен притежател на " Оскар " Майкъл Кейн разгласи, че ще се отдръпва от актьорството на 90-годишна възраст.

" Много пъти съм казвал, че ще се пенсионирам. Сега моментът пристигна “, сподели Кейн в изявление за BBC Radio.

В няколко изявленията артистът е споделял за желанията си да се отдръпна, само че до момента всякога предложение за роля го е убеждавало да продължи. Сега обаче е решен:

" Току що участвах във филм, който получи страхотни мнения. Какво по-добро от това мога да направя? “, сподели той.

Последното присъединяване на Кейн е във кино лентата " The Great Escaper ", където си партнира с Гленда Джаксън, която умря през юни малко след фотосите на кино лентата. Филмът е основан на същинската история на някогашен боец от Втората международна война, който бяга от старешки дом, с цел да взе участие в празненствата за 70-годишнината от десанта в Нормандия.

" Единствените функции, които мога да получавам в този момент, са за 90-годишни мъже. Или може би 85-годишни. На 90 към този момент не играеш основни функции. По-добре изглеждащите млади мъже и дами ще ги поемат. Така че си взех решение, че с тази роля ще се сбогувам [с актьорската кариера] ", признава звездата.

Кейн споделя, че три пъти е отказал присъединяване в последния си филм, преди най-после да се съгласи. Актьорът е прочут с редица заглавия, в това число " Черният рицар " (The Dark Knight) на режисьора Кристофър Нолан и " Interstellar ". Печели " Оскар " за присъединяване си в " Хана и нейните сестри " (Hannah and Her Sisters) от 1986 година и за " Правилата на дома " (The Cider House Rules) от 1999 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР