Британските войници, които заминават да се бият в Украйна, ще

...
Британските войници, които заминават да се бият в Украйна, ще
Коментари Харесай

Войната в Украйна продължава да е водеща тема за пресата в САЩ и Великобритания

Британските бойци, които отпътуват да се бият в Украйна, ще бъдат съдени от боен съд, извежда в заглавие лондонският „ Таймс “. По мотив известията, че прочут брой бойци са се отлъчили от частите си вестникът цитира министъра на защитата Бен Уолъс, че те ще бъдат съдени за дезертиране, когато се върнат. Военните командири в кралството се пробват да заловят член на Кралската армия, за който се твърди, че е напуснал службата си, с цел да отбрани Украйна от нападението на Русия, написа „ Таймс “.

„ Индипендънт “ показва, че съгласно министерството на защитата „ дребен брой бойци “ са пренебрегнали заповедите, с цел да отидат на фронтовата линия в Украйна. Вестникът отбелязва, че в случай че английски боец бъде покорен, Русия може да съобщи, че Англия се е намесила във войната.

„ Телеграф “ цитира острата реакция на премиера Борис Джонсън във връзка вчерашния съветски удар по детска болница в украинския пристанищен град Мариупол. " Какво по-извратено от това да нападнеш уязвими и беззащитни ", сподели той. Болницата е била изумена с " пряк удар " и съгласно известията са били убити дами, деца и медици, а други са блокирани под руините, написа вестникът.

Печатните издания в Обединеното кралство се стопират и на заканата на премиера Джонсън, че Русия ще заплати „ оптималната икономическа цена “ след военния удар по детската болница в обсадения Мариупол. Според известие на Даунинг стрийт " има още доказателства, че [руският президент Владимир] Путин работи с необмислено неуважение към интернационалното филантропично право ". " Индипендънт " оповестява, че в идната си през днешния ден тирада пред Атлантически съвет във Вашингтон външният министър Лиз Тръс ще каже, че не би трябвало да се позволява експанзията на Путин „ да нараства безотговорно “.

Руските сили бомбардират украински градове, пречат на стотици хиляди цивилни да се изтеглят и унищожават детска болница, а в същото време представителят на Кремъл упреква Съединени американски щати, че разпалва " икономическа война " против Русия, написа през днешния ден " Ню Йорк таймс ". Инвазията на Русия в Украйна донесе злощастие и за двете страни – опустошения и ограничения за Украйна и стягане на хватката върху стопанската система на Русия, установи вестникът. В публикацията се показва, че съветските водачи, западните държавни управления и дори украинските командири са били сюрпризирани от гневната опозиция против нашествениците, очакващи бърза капитулация.

Тези дни Русия изпраща разнопосочни сигнали за това дали е трансформирала задачите си, продължава „ Ню Йорк таймс “. В края на предходната седмица Путин сподели, че продължаващата опозиция „ повдига въпроса за украинската държавност “, което е необичайно поради предходните му изказвания, че Украйна е измислена страна и би трябвало да бъде присъединена към Русия. Вчера обаче говорителката на външното министерство в Москва Мария Захарова съобщи, че Русия не има намерение „ да окупира Украйна, да унищожава нейната държавност или да смъква нейното държавно управление “, написа нюйоркското издание.

Коментар във „ Вашингтон пост “ заключава, че Съединени американски щати вярно възразяват против предлагането на Полша да даде на НАТО свои изтребители „ МиГ-29, които да бъдат употребявани от Украйна. Според вестника този ход ще донесе скромна изгода на бойното поле, само че ще усили риска от разгръщане на войната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР