Британските военни внедряват ново поколение автоматизирани превозни средства(снимка: Academy of

...
Британските военни внедряват ново поколение автоматизирани превозни средства(снимка: Academy of
Коментари Харесай

Британските ВВС тестват автономни превозни средства


Британските военни внедряват ново потомство автоматизирани транспортни средства
(снимка: Academy of Robotics)

Академията по роботика и Кралските военновъздушни сили (RAF) на Англия оповестиха пробно разполагане на самостоятелни транспортни средства във военновъздушната база Брайз Нортън покрай Оксфорд. Това е част от акцията RAF Astra за застраховане на Военновъздушни сили с ново потомство технологии и първи тест на самостоятелните транспортни средства в авиобаза във Англия.

По време на тестванията, Kar-go Delivery Bot ще би трябвало да достави принадлежности, съоръжение и консумативи в базата. Роботът ще работи полуавтономно и самостоятелно под наблюдението на екип по сигурността, ситуиран в мобилния команден пункт.

Командният пункт може да управлява всички аспекти на употребата на роботизираното транспортно средство. По-специално, в случай че е належащо, ще бъде обезпечено дистанционно управление.
още по тематиката
От съображения за сигурност единствено подготвен и оторизиран личен състав може да реалокира товари из авиобазата, а потреблението на самостоятелни транспортни средства се чака да освободи времето на квалифицирания личен състав да се концентрира върху непосредствените си задания.

Една от характерностите, с които трябваше да се сблъскат разработчиците на военния робот, беше нуждата да се сведе до най-малко събирането на данни за безвредното придвижване на транспортното средство.

При стандартните самоуправляващи се коли фокусът е върху сканирането на околния свят и събирането на данни за шофиране по избрани направления. Въпреки това, заради ограничавания на сигурността, експертите от Академията по роботика трябваше да измислят лична система. Освен това екипът за разработка е решил някои проблеми, които пораждат единствено при напредване из летището.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР