Британските власти обявиха нова ограничителна мярка – задължителен отрицателен тест

...
Британските власти обявиха нова ограничителна мярка – задължителен отрицателен тест
Коментари Харесай

От Външно с важни новини за всички, запътили се към Великобритания и Шотландия

Британските управляващи оповестиха нова ограничаваща мярка – наложителен негативен тест за ковид, за влизащите жители, в това число от България, от началото на идната седмица.

Към момента няма публична информация за какъв тип тест – PCR или антигенен, става дума, оповестиха от българското външно министерство.

В Англия всички, идващи от рискови страни, измежду които е и България, с въздушен, железопътен или морски превоз, ще би трябвало да показват на превозвача преди отпътуването си и документ за негативен тест, осъществен в границите на 72 часа, се показва на формалния държавен уебсайт www.gov.uk.

При липса на негативен тест превозвачите ще отхвърлят достъп до транспортното средство.

Остава условието за наложителна 10-дневна карантина, както и за показване при идването на запълнен електронен формуляр с данни за контакт, пътен проект и адрес, на който ще прекарат карантината. На пасажери с нередовни документи ще бъде налагана санкция до 500 лири.

Посочено е, че мярката за Англия влиза в действие от идната седмица, като все още не е конкретизирана точната дата.

Задължителен негативен тест за ковид ще изисква и Шотландия, като съгласно информация, оповестена на уеб страницата на шотландското държавно управление, мярката ще влезе в действие допустимо най-скоро.

По информация на българското посолство в Лондон също по този начин се чака до началото на идната седмица мярката за наложителен тест за COVID-19 да обхване цялата територия на Обединеното кралство, като сега се водят договаряния с администрациите на Уелс и на Северна Ирландия.

В Англия изключения от мярката ще се вършат за идващите от Ирландия, както и за превозвачи, за деца под 11-годишна възраст и за пътуващи от страни, в които не е допустимо да бъде извършен тест преди пътуването.

Остава в действие опцията за понижаване на карантината – с тест за своя сметка, изработен на 5-ия ден от овакантяване на страната, която е избрана като рискова.

Повече информация за условието за негативен тест за ковид при влизане в Англия и Шотландия може да бъде открита.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Лондон на тел.: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400, +44 20 75893763.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР