Британските власти няма да издадат виза на племенницата на бившия

...
Британските власти няма да издадат виза на племенницата на бившия
Коментари Харесай

Лондон: Русия използва Виктория Скрипал като пешка

Британските управляващи няма да издадат виза на племенницата на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал, който към този момент е в по-добро положение, откакто беше токсичен с веществото " новичок ", съобщи Би Би Си.
Неговата щерка Юлия, който също стана жертва на покушението в Солсбъри към този момент е в схващане.

Припомняме, през днешния ден английската страна заяви, че отровното вещество е създадено в съветска лаборатория в град Шихани, в югозападната Саратовска област.

Племенницата Виктория Скрипал към този момент е известена, че няма да получи английска виза.

" Съдейки по всичко, Русия употребява Виктория като пешка. Ако е под въздействието на Кремъл или Кремъл й оказва насила за нещо, тя също е станала жертва. " - разяснява пред Би Би Си източник от английското държавно управление.

В четвъртък съветска телевизия популяризира аудиозапис на диалог сред Виктория и нейната братовчедка Юлия, чиято достоверност не може да бъде доказана.

На записа се чува по какъв начин гласът, за който се твърди, че е на Виктория, декларира желание за пътешестване до Англия, в случай че бъде издадена виза. Събеседничката - евентуално Юлия, дава отговор, че няма възможност за приемане на виза заради създалата се обстановка.

На 4 април Виктория Скрипал съобщи, че се намира в Москва и чака виза.
" Вчера ми споделиха да остана в Москва, с цел да получа през днешния ден виза. Стояхме при английското посолство чакахме позвъняване, само че през днешния ден не получих паспорта си с виза. " - съобщи племенницата на Сергей Скрипал.

В четвъртък лондонската полиция популяризира първото изказване на Юлия Скрипал след покушението.

" Дойдох в схващане преди повече от седмица и се веселя да оповестя, че с всеки ден получавам нови сили. Благодаря за интереса към мен и за многото думи на поддръжка, които получих. Сигурна съм, че разбирате, че станалото в някакъв смисъл е объркващо, и се надявам да уважите желанието ми да предпазя персоналния си живот и живота на фамилията си от прекалено внимание. " - споделя Юлия Скрипал. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР