Британските власти имат амбициозен план да спрат тютюнопушенето в страната

...
Британските власти имат амбициозен план да спрат тютюнопушенето в страната
Коментари Харесай

Великобритания ще бори тютюнопушенето с безплатни вейпове frognews.bg

Британските управляващи имат упорит проект да спрат тютюнопушенето в страната до 2030 година През последното десетилетие бяха направени съществени крачки в тази посока посредством непрестанно повишаване на цигарите и възбрана да се оферират на забележими места в магазините, съобщи NOVA.

 

Последното нарастване на цените им беше преди месец с 12%, като кутия от най-масовите марки към този момент се продава за близо 15 паунда или 35 лв.. Предприетите ограничения дават резултат. Броят на пушачите се е свил до 13 на 100, което е най-малкият % в историята на страната. Това кара управляващите да считат, че могат да се оправят изцяло с този рисков за здравето и живота на хората недостатък. 

 

Един на всеки петима пушачи във Англия ще получи стартов пакет за електронни цигари, с цел да се откаже от обичайните. На бременните ще се дават и до 400 паунда. „ Вейпингът в действителност е нож с две остриета.

 

От една страна, не желаеме децата да се пристрастяват към каквото и да е вещество от ранна възраст. Но от друга - за възрастните вейпингът е доста по-малко нездравословен от тютюнопушенето. Вече разполагаме със мощни доказателства от Оксфордския университет, че спрямо никотиновите дъвки или лепенки, вейпингът е доста по-ефективен като инструмент за отричане, само че надалеч не толкоз рисков. Смята се, че с помощта на електронните цигари годишно сред 50 и 70 хиляди души в Англия стопират да пушат ”, сподели Нийл О’Брайън, заместник-министър на опазването на здравето на Острова.

 

След като обичайните цигари бяха изместени от електронните до касите в британските супермаркети, внезапно те се оказаха налични освен за възрастните, само че и за децата. Производителите им усетиха тази мода и започнаха да залагат на примамливи шарени опаковки. В резултат към този момент 9% от децата сред 11 и 15 година във Англия са употребявали вейпинг, което освен крие риск от пристрастяване, само че се трансформира и в сериозен екологичен проблем.

 

По данни на държавното управление на острова всяка седмица се изхвърлят над един милион и триста хиляди вейпове за еднократна приложимост. Това натрупва боклуци от до 10 тона литий годишно, което се равнява на литиевите акумулатори от 1200 електрически автомобила. Въпреки това английските управляващи считат, че електронните цигари са по-малкото зло за момента. Затова са подготвени да влагат близо 45 млн. паунда през идващите две години в използването им.

 

Проучвания са посочили, че всеки вложен паунд в стратегии за отвод от тютюнопушене връща на обществото четири паунда.

 

„ В днешно време пушачите имат 7,5% по-малък късмет да бъдат наети на работа спрямо хората, които в никакъв случай не са пушили, а вероятността някогашните пушачи да бъдат наети на работа е с 5% по-голяма спрямо тези, които не престават да пушат. В места като Бирмингам по 6000 души в допълнение остават без работа поради тютюнопушенето. Отказването от цигарите може да понижи тази цифра.

 

Освен въздействието върху продуктивността на труда, прекъсването на цигарите би икономисало приблизително на човек по към две хиляди паунда годишно ”, уточни Нийл О’Брайън.

 

Тъй като поради нарасналото търсене се усилват и некачествените електронни цигари и тези със наличие на никотин над разрешените правила, ще бъде основан специфичен отряд, която ще управлява вноса и продажбите им в Англия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР