Британските въоръжени сили разработват нов радар за защита от „руската

...
Британските въоръжени сили разработват нов радар за защита от „руската
Коментари Харесай

Радар ще пази британците от руската агресия

Британските въоръжени сили създават нов радар за отбрана от „ съветската експанзия “, написа съветското издание „ Правда “. Системата ще бъде ситуирана на шотландска територия.

С помощта на „ антируската “ установка ще бъдат проследявани съветските самолети, прелитащи над Норвежко море. Британският министър на защитата Гавин Уилямсън уточни, че задачата на въоръжените сили на Обединеното кралство е постоянно да пазят „ небето от съветската експанзия “.

Данните от радарната система, чиято стойност се прави оценка на 10 милиона паунда, ще бъдат изпращани към Националния център за бързо реагиране. Той е претрупан със задачата да охранява въздушното пространство на Обединеното кралство и да дава отговор на всевъзможен тип закани за националната сигурност по въздух.

По думите на Уилямсън дейностите на руснаците не се лимитират единствено до източните граници на Европа, а съставляват опасност и за британците. Напрежението сред Кремъл и НАТО доближи рисково високи равнища след анексирането на Крим и дейностите на руснаците в Източна Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР