Британските семейства трябва да се отправят на изток, ако искат

...
Британските семейства трябва да се отправят на изток, ако искат
Коментари Харесай

Определиха Слънчака за най-евтиния курорт в България

Британските фамилии би трябвало да се насочат на изток, в случай че желаят да платят по-малко за лятната си отмора. Добрата цена изстрелва България и Турция като най-хубавите места за търсачите на предложения, които желаят да сведат ваканционните си разноски до най-малко, само че срещат усложнения да си намерят място в Европа поради падащия курс на паунда.

Изследователите в годишния отчет за фамилна отмора на Post Office Travel Money са открили, че Алгарве е най-честият избор за пътешественици с стеснен бюджет в границите на еврозоната. " Плажният барометър “ на изследването преглежда цената на 12 типични за туристите артикули, измежду които хранене, питиета, слънцезащита, репелент против инсекти, сладолед и пресмята общата стойност на " кошницата “, оповестява " Дейли Експрес “.

Слънчев бряг в България е най-евтиният курорт с обща стойност на кошницата 85,63 паунда. Мармарис в Турция е на второ място единствено с 44 пенита повече. Въпреки че и на двете места цените се покачват спрямо преди пандемията, те към момента са най-малко 20% по-ниски от Алгарве (108,47 паунда) и наполовината на цените на двете най-скъпи дестинации в изследването – Пулия в Италия със 185,81 паунда и Ибиса – 186,47 паунда.

Въпреки това Майорка, дружно с Ибиса и Пулия са единствените места със спад в цените (-4,9% и -5,2%).

Най-големия скок в цените от преди Covid-19 е в Крит – 161,86 паунда.

Увеличение има и в Алгарве – с 11,9%, Коста дел Сол – с 22,6%, и Пореч, Хърватия, с 10,5%.

Post Office Travel Money поучават почиващите " да си напишат домашното и деликатно да си разпределят разноските за курорта, който ще посетят “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР