Британските продажби на дребно са скочили за втори пореден месец

...
Британските продажби на дребно са скочили за втори пореден месец
Коментари Харесай

Ръст на продажбите на дребно във Великобритания

Британските продажби на дребно са скочили за втори следващ месец през май, изпреварвайки упованията с помощта на кралската женитба и топлото време, сочат оповестените през днешния ден данни, представени от Ройтерс.

Данните провокираха повишаване на английската лира, защото вложителите ги одобриха като знак, че стопанската система се възвръща от внезапния спад при започване на годината, което накара централната банка да отсрочи повишението на главната си рента.

Обемът на продажбите на дребно е повишен на месечна основа с 1,3 %, изпреварвайки всички упования на интервюираните икономисти, по отношение на преразгледан нагоре напредък на индикатора от 1,8 на 100 за април, посочи английската статистическа работа.

Супермаркетите и другите вериги за търговия на дребно показаха, че потребителите са харчили повече за храна и домашен артикули преди сватбата на принц Хари и Меган Маркъл в средата на месеца, добави службата.

За тримесечния интервал от април до май продажбите са се нараснали с 0,9 % по отношение на 0,2 на 100 за трите месеца до април - интервал, който обхващаше мощни снежни стихии и извънредно ниски температури.

Спрямо година по-рано размерът на продажбите е бил 3,9 %, най-голямото повишаване от над година, като индикаторът още веднъж изпреварва прогнозите.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР