Британските организации на гражданското общество са сериозно загрижени, че все

...
Британските организации на гражданското общество са сериозно загрижени, че все
Коментари Харесай

Украинските бежанци вече не са добре дошли в домовете на британците

Британските организации на гражданското общество са съществено загрижени, че все по-голям брой украински бежанци стават бездомни, а в доста случаи даже изпадат в беднотия, откакто прекъснаха връзките си с организацията им хазаин Housing for Ukraine (Жилища за Украйна).

Както оповестява всекидневното английско издание Daily Mail, украинските бежанци стартират да ги прогонват от домовете, които са ги приели.

През март английското държавно управление разгласи, че в Англия всеки може да взе участие в програмата за приемане на бежанци, при изискване че е склонен да бъде тествано жилището му, както и съществуването на престъпно досие/съдимости.

Местни доброволци сътвориха доста групи в обществените медии, които се трансфораха в главния метод, по който украинските фамилии се свързват със своите домакини във Англия.

В една от тези групи са открити изявления на претендент за емигрант, живеещ в едностаен апартамент. Всички негови оферти бяха ориентирани към млади дами. Мъжът има голям брой присъди, в това число за обири с щурм и сборичкване.

Друг мъж, гражданин на Манчестър, се причисли към няколко групи едновременно предлагайки стая на млади украинки. Той също е деен участник в специфичен уебсайт за запознанства със самотни неженени украинки.

Дали тези претенденти са утвърдени за присъединяване в програмата не се оповестява.

А в последно време имигрантите от Украйна са все по-често на улицата, откакто се пробват да се открият във Англия, оповестява Daily Mail. След като се открили по програмата „ Жилища за Украйна “, бежанците постоянно влизат в спор с британците, които ги одобряват. Много домакини осведомят гостите, че към този момент не имат намерение да ги търпят. Причините за несъгласието са разнообразни.

Една от бежанките е известена, че би трябвало да напусне посредством SMS. Друго украинско семейство се натъкнало на стопанка - вегетарианка, която не желала месо в къщата си, и когато това станало проблем, тя споделила на бежанците да напуснат „ колкото е допустимо по-скоро “.

По думите на специалисти, представени от създателя на публикацията в Daily Mail, британците не схващат напълно в какво се забъркват, когато се съгласяват да одобряват украинците.

Подобни произшествия, отбелязва различен английски ежедневник The Guardian, нормално се случват измежду доброжелателни домакини, които може да не са планували следствията от решенията си, до момента в който бежанците не дойдат в домовете им.

Други фактори включват разноски, персонални и културни спорове сред бежанците и техните домакини, неразбирателства и информационни проблеми.

„ Много хора споделят, че са подготвени да приютят украинците и тогава идват сметките, би трябвало да плащате и за храна... Хората евентуално не мислят за тези проблеми, до момента в който самите не се сблъскат с тях “

- споделя ръководителят на украинската скаутска група 1st London Plast /1-ви лондонски пласт/ Марта Муляк.

Благотворителни организации, написа Daily Mail, са загрижени, че програмата " Жилища за Украйна " може да се провали. Въпреки напъните на доброволците, доста от тях не се оправят със задачата си.

Читателите на Daily Mail обаче отхвърлиха да симпатизират на украинците на улицата. Преди да изобразява неравнодушност и щедрост, жителите на Англия приканват Лондон да реши казуса със личните си бездомни. Потребителите на обществените мрежи са уверени, че украинците изначално са отишли в Обединеното кралство с упованието за дълъг или непрекъснат престой.

„ Не мислехте ли, че в началото проектът им беше да получат непрекъснато жилище? Наивно е да се мисли, че е било краткосрочно, до момента в който те се върнат в Украйна “, твърди Бевърли324.

„ Кой не е планувал това? Когато прахът на добродетелта се утаи, стартира същинският живот “, пише Гил Бейтс.

„ Трудно ми е да разделям къщата с роднините, когато дойдат на посетители. С непознатите би трябвало да е още по-трудно “, написа Джим.

„ Междувременно английските бездомни към момента са на улицата и управляващите не им оказват помощ “, спомня си Woman53.

„ Защо не решим проблемите на всички дами и фамилии, живеещи в приюти, всички бездомни деца, някогашни военни без домове и без вяра, преди да станем филантропи за хората от чужбина? Благотворителността стартира вкъщи и в това отношение Англия се провали изцяло “, казва Scottj9.

А виж британецът Тони Гарнет избяга с 22-годишна украинска бежанка, зарязвайки жена си и двете си деца, оповестява организация Daily Mail.

29-годишният Тони и брачната половинка му Лорна посрещнаха София Каркадим при започване на април посредством държавната стратегия за приемане на украински бежанци. Десет дни по-късно влюбеният британец избяга с украинката. По думите на самата София, тя незабавно го е харесала.

pogled.info
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР