Британските железопътни работници започнаха новата година с едноседмична стачка. Те

...
Британските железопътни работници започнаха новата година с едноседмична стачка. Те
Коментари Харесай

ЖП работниците във Великобритания започнаха 2023 г. с едноседмична стачка

Британските железопътни служащи започнаха новата година с едноседмична стачка. Те попречиха на връщането на работа на милиони пътуващи, оповестява Евронюз.

Обединеното Кралство е в плен на най-лошия си интервал от работен безредици, откогато Маргарет Тачър беше на власт през 80-те години на предишния век, защото растящата инфлация следва повече от 10 години застоялост на напредък на заплатите, оставяйки доста служащи неспособни да свързват двата края.

Повтарящите се железопътни стачки сковаха мрежата през последните месеци,, личен състав на летището, парамедици и пощенски чиновници също се причислиха към борбата, настоявайки за по-високи заплати, с цел да бъдат в крайник с инфлацията, която се движи към 40-годишни върхове, достигайки 10,7% през ноември.

През идната седмица се чака и учителите в Шотландия да стартират стачка.

От Network Rail оповестиха, че заради индустриални дейности ще има доста понижени влакови услуги по железопътната линия до неделя, 8 януари. Влаковете ще бъдат по-натоварени и евентуално ще потеглят по-късно и ще завършват работния ден по-рано, а на някои места въобще няма да има транспорти, допълват от компанията.

Правителството съобщи, че не може да си разреши да даде на служащите в обществения бранш нарастване, съответстващо на инфлацията , което значи, че не се вижда краят на това, което беше наречено нова зима на недоволството.
 Стачка на Бърза помощ във Англия
Стачка на Бърза помощ във Англия

Властите ангажираха армията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР