Британските железници започват активно да обсъждат изграждане на тунел между

...
Британските железници започват активно да обсъждат изграждане на тунел между
Коментари Харесай

Обсъжда се жп тунел между Шотландия и Северна Ирландия

Британските железници стартират интензивно да разискват създаване на тунел сред Шотландия и Северна Ирландия в опит за възстановяване на връзките сред четирите обособени елементи на Обединеното кралство.

Преди време министър председателят Борис Джонсън стартира концепция за изграждане на мост сред Шотландия и Северна Ирландия над Ирландско море, само че прокопаването на тунел в този момент наподобява по-евтина и по-вероятна алтернатива, предава БНР.

Британският министър за Шотландия Алистър Джак съобщи, че е подкрепил концепцията за тунел, свързващ Странреър в Шотландия с огромното северноирландско пристанище Ларн.

Очаква се до седмици да бъде показан обстоен отчет за опцията подобен план да бъде осъществен.

Странреър и Ларн отстоят на 25 благи, или 40 километра разстояние.

Основната концепция е да се насърчи търговията и да се решат проблемите към икономическия статут на Северна Ирландия след Брексит.

Проектът обаче с изключение на ревностни последователи към този момент има и съперници. Консерваторът Саймън Хоаре, който е ръководител на парламентарната комисия по въпроси за Северна Ирландия, съобщи, че вместо да се занимават с някакъв химеричен план, е по-добре министрите да се концентрират върху Протокола за Северна Ирландия, тъй че той да действа обикновено.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР