Британските изтребители бяха вдигнати в петък, за да ескортират руски

...
Британските изтребители бяха вдигнати в петък, за да ескортират руски
Коментари Харесай

Руски бомбардировач пак разтревожи кралските ВВС

Британските изтребители бяха вдигнати в петък, с цел да ескортират съветски стратегически бомбардировач Ту-160. Това оповестиха от английските военновъздушни сили.

" Изтребителите бяха сложени във висока бойна подготвеност. Те излетяха от Лосимут (Шотландия) и Конингсби (Линкълншир). Тези дейности бяха в отговор на приближаването на съветския Ту-160 до границите на въздушното пространство на Обединеното кралство и се координира с няколко съдружници от НАТО ", оповестиха английските военновъздушни сили в " Туитър ".

RAF Quick Reaction Alert (QRA) Typhoon aircraft launched today from and.

This was in response to Russian TU-160 Blackjack aircraft approaching UK Airspace and was coordinated with several Allies.

— Royal Air Force (@RoyalAirForce)
Министерството на защитата на кралството съобщи в изказване, че става дума за два съветски самолета, които не са навлезли във въздушното пространство на Англия. По-рано в петък Министерството на защитата на Нидерландия разгласи за ескортирането на съветски Ту-160 от изтребители F-16 на белгийските военновъздушни сили.

Руското посолство в Обединеното кралство неведнъж притегля вниманието към обстоятелството, че през последните години английските политици и военни постоянно се базират на хипотетичната съветска опасност, с цел да оправдаят увеличението на бюджета за защита и разширението на английското военно наличие в други райони.

Руските дипломати също по този начин показаха, че многочислените полета на изтребители на английските Военновъздушни сили против съветски самолети са безпричинно разхищаване на материални и човешки запаси, създаващи спомагателни опасности за гражданската авиация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР