Британските издания The Guardian и Observer съобщават за измамници, които

...
Британските издания The Guardian и Observer съобщават за измамници, които
Коментари Харесай

Хакери източват банкови карти през Booking.com

Британските издания The Guardian и Observer оповестяват за измамници, които източват банкови карти посредством известния уебсайт за резервации Booking.com. Медиите предизвестяват за „ изключително рискови случаи “, при които подправените имейли идват от системата на известния уебсайт за резервации, а не са имитиращи.

Съобщава се за всеобщо недоволство от клиенти, които описват, че директно преди датата на чекиране в хотела са получили въпросния подправен имейл.

Имейлите идват от [email protected] и в тях се твърди, че индивидът би трябвало да даде данните на банковата си карта на посочен линк, в противоположен случай резервацията им ще бъде анулирана в границите на четири или 12 часа (според разнообразни съобщения). Нотификация за получено известие идва през профила на потребителя в уеб страницата или посредством мобилното му приложение, заради което той може и да не се усъмни в него.

Booking.com отхвърля пробивът да е при тях, като хвърля виновността на хотелите. Хотелиери с излъгани клиенти обаче настояват, че виновността не е в техните имейли. Observer оповестява за измами с резервации във Франция, Италия, Англия. В партньорската мрежа на Booking.com, която е за записаните на уеб страницата хотели, има много недоволства по тематиката и от хотелиери. Те настояват, че имейлите наподобяват изпратени от тях, само че е деактивирана двустепенната система за удостоверяването им и те не са получавали есемес за изпращането им.

Това е следващ проблем за известния уебсайт. Наскоро хотелиери го упрекнаха, че задържа с месеци заплащанията на клиентите им. Тогава Booking.com се оправда с опити за фишинг измами през избрани профили, които имат потребност от спомагателна инспекция.
 https://www.economic.bg/bg/a/view/booking-zatyva-v-dylgove-ostavi-hoteli-po-cjal-svjat-bez-plashtanija Booking затъва в задължения – остави хотели по целия свят без плащания
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР