Британските избиратели наказаха консерваторите заради кризата с разходите за живот

...
Британските избиратели наказаха консерваторите заради кризата с разходите за живот
Коментари Харесай

Риши Сунак призна загубата на изборите при съкрушителна победа на лейбъристите във Великобритания

Британските гласоподаватели наказаха консерваторите поради рецесията с разноските за живот и годините на неустойчивост и вътрешни битки, в които от 2016 година насам се смениха петима министър-председатели.

Парламентарни избори на Острова се организираха на мрачния декор на засилващите се стопански проблеми, възходящото съмнение в институциите и разтърсената обществена конструкция.

Изглежда, че отегчените английски гласоподаватели са нанесли историческо проваляне на дясноцентристката Консервативна партия на Риши Сунак, внасяйки ужас в нейните редици, откакто беше на власт от 2010 година насам.

Лейбъристите печелят безапелационно изборите във Англия. Те ще имат 410 народни представители в Камарата на общините, като за за болшинство са им нужни 326.

Консерваторите губят 2/3 от местата си в Народното събрание и от 365 падат до 131 места.

Това демонстрират резултатите от екзитпол след изборите във Англия, които нормално са извънредно точни. Лидерът на консерваторите призна изборната загуба и заяви, че към този момент се е обадил да поздрави водача на Лейбъристката партия Киър Стармър, който най-вероятно ще бъде новият министър-председател на Англия.

„ Британският народ произнесе отрезвяваща присъда довечера, има какво да научим... и аз поемам отговорност за загубата, " съобщи след обявяванео на екзитпол министър председателят в оставка Риши Сунак.

Той е избран отново за депутат в своя регион Ричмънд в северната част на Англия, само че други високопоставени консерватори губят местата си, в това число министърът на защитата Грант Шапс.

За първи път партия от крайнодясната външна страна на Англия печели повече от едно място. Според прогнозите " Реформирай Обединеното кралство " на Найджъл Фараж получава 13 депутатски места, самият Фараж става депутат за първи път.

Предсрочният избор беше призован от премиера и водач на Торите Руши Сунак в края на май. Още тогава ходът му беше избран като опасен.

Изборните резултати и историческата загуба на консерваторите го удостоверяват.

Ако прогнозата се удостовери, това ще бъде втората най-убедителната победа на лейбъристите в историята - държавно управление на сегашния водач Киър Стармър ще разполага с болшинство от 170 гласа, като единствено Тони Блеър е получавал повече (179) през 1997 година

Лидерът на английската Лейбъристка партия Киър Стармър съобщи, че страната е гласувала за смяна и е време неговата партия да я обезпечи, оповестява организация Reuters.

Стармър направи изказвания, откакто стана ясно, че той печели в изборния си регион и си обезпечава място в Камарата на общините на английския парламент.

„ Тази вечер хората тук и в цялата страна се произнесоха и те са подготвени за смяна. Промяната стартира отсам “, разгласи Стармър. Tой благодари

Той благодари с малко известие и в обществената платформа Х.

" На всички, които водиха акция за лейбъристите на тези избори, на всички, които гласоподаваха за нас и се довериха на нашата изменена Лейбъристка партия – благодаря ".

Именно Стармър е хипотетичният идващ министър председател на Англия. В предизборната си акция лейбъристите дават обещание по-достъпни жилища, повече обществени тласъци и по-добро опазване на здравето. Лейбъристката съобщи, че няма желание да ревизира решението за Брекзит, само че в това време има даде поръчки да усъвършенства връзките сред Лондон и Брюксел.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР