Британските домове и бизнеси рециклират много по-малко пластмасови отпадъци, отколкото

...
Британските домове и бизнеси рециклират много по-малко пластмасови отпадъци, отколкото
Коментари Харесай

Верни ли са данните за произведената и рециклирана пластмасата в света?

Британските домове и бизнеси рециклират доста по-малко пластмасови боклуци, в сравнение с демонстрират формалните данни. Това разкри изследване, оповестено от екологичната консултантска организация " Eunomia ".

Докладът упреква рециклиращата индустрия, че е преувеличила процентите на преработване на пластмаса с до една трета. Разкритието слага въпроса правилни ли са данните, изнасяни от рециклиращата промишленост по целия свят, разяснява GreenTech.

Официалните цифри за преработването отразяват количеството пластмасови опаковки, пуснати на пазара от производителите. Статистиката се основава на изследване, извършено за DEFRA от най-голямата скица преработване на опаковки в Обединеното кралство - Valpak. " Eunomia " обаче има учредения да допуска, че производителите в действителност не регистрират правилно количеството на опаковките, които създават.

Докладът твърди, че данните, показани от индустрията, не подхождат на количеството пластмаса, която в действителност е създадена. Според формалната статистика през 2015 година, Обединеното кралство генерира 2,26 милиона тона пластмасови боклуци, от които 39% са били рециклирани.

Но съгласно " Eunomia ", количеството на създадените боклуци е към 3,5 милиона тона в реалност. Това значи, че вероятно действителният % на преработване е с към 10 процентни пункта по-нисък от данните, оповестявани от държавното управление, твърди " Eunomia ".

Погрешно избрани тласъци възпират производителите да заявяват точните данни за опаковките, които създават, споделят консултантската компания. По-малкото количество опаковки, пуснати на пазара, значат по-ниски такси за присъединяване в схемите за преработване.

Друга добре документирана част от казуса е, че пластмасовите произведения се мерят, когато са чисти и сухи, до момента в който пластмасовите боклуци за преработване се мерят, бидейки зацапани с редица замърсители като хранителни боклуци и етикети - което усилва заявеното тегло.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР