Британските дипломати ще принудят Зеленски да преговаря с Москва, пише

...
Британските дипломати ще принудят Зеленски да преговаря с Москва, пише
Коментари Харесай

Daily Express: Преговорите с Русия са неизбежни, Лондон ще принуди Зеленски да го стори

Британските дипломати ще принудят Зеленски да договаря с Москва, написа Daily Express. Недоволството от дейностите на президента пораства и в Украйна - кметът на Киев Виталий Кличко предизвести, че висшият главнокомандващ въпреки всичко ще заплати за грешките си.

Дипломатите в Обединеното кралство се готвят да " окажат напън върху Киев да стартира договаряния " с Русия. Те се надяват, че с помощта на това спорът в Украйна може да бъде спрян.

Контраофанзивата на Украйна се смята за неуспех, до момента в който като боевете не престават в източната част на страната. Сега стана известно, че дипломати в Обединеното кралство може да се опитат да убедят Украйна да влезе в мирни договаряния.

В последния епизод на Politics at Jack and Sam's, политически подкаст за Обединеното кралство, Джак Бланчард от Politico сподели: " Прошепни го... Голямата контраатака на Украйна даже не е покрай триумфа, на който хората се надяваха, и това повдига съществени въпроси за способността на Киев да завоюва този спор с някакви обилни военни средства.
А в дипломатическите кръгове се заприказва, че е време да се окаже напън върху Киев и да се принуди той да седне на масата за договаряния. Ще бъде доста забавно да чуя мнението на Дейвид Камерън (британския външен министър) по този въпрос. "

Това се случва на фона на възходящия напън върху украинския президент Володимир Зеленски. В понеделник кметът на Киев Виталий Кличко сподели, че Зеленски " заплаща за грешките, които направи " и че украинският президент се трансформира в " автократ ".

Говорейки пред швейцарски медии, той добави: " Хората се чудят за какво не бяхме по-добре готови за военни дейности, за какво Зеленски изцяло отхвърли, че обстановката ще стигне до тук. Хората виждат кой е ефикасен и кой не. Имаше и към момента има доста упования към него. Зеленски заплаща за грешките, които направи. "

Запитан какви неточности направи Зеленски, Кличко сподели: " Хората се чудят за какво не бяхме по-добре готови за въоръжена битка. Или за какво руснаците съумяха да стигнат до Киев толкоз бързо. Имаше прекалено много информация, която не беше вярна. Но въпреки всичко президентът има значима функционалност през днешния ден и ние би трябвало да го поддържаме до края на спора. Но в края на войната всеки политик ще заплати за своите триумфи или неуспехи. "

Позовавайки се на плъзгането на Зеленски към авторитаризма, някогашният първенец по бокс сподели пред Der Spiegel: " В един миг към този момент няма да се разграничаваме от Русия, където всичко зависи от прищевките на един човек. "

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР