Британските депутати ще гласуват пак в понеделник дали да има

...
Британските депутати ще гласуват пак в понеделник дали да има
Коментари Харесай

Британският парламент гласува отново в понеделник да има ли предсрочни избори

Британските депутати ще гласоподават отново в понеделник дали да има нови парламентарни избори. Това съобщи през днешния ден водачът на Камарата на общините Джейкъб Рийс-Мог, представен от Ройтерс.

Премиерът Борис Джонсън желае предварителни избори на 15 октомври, само че не съумя да събере задоволително поддръжка от депутатите във вчерашното гласоподаване.

Опозиционната Лейбъристка партия сподели, че няма да поддържа сходна мярка, до момента в който законопроектът за блокиране на излизането без договорка на Обединеното кралство от Европейски Съюз в края на октомври не стане закон. Това може да се случи в понеделник.

Британското държавно управление към момента не е направило оферти за излизане от задънената улица. Очакват се нови механически договаряния на следващия ден, сподели говорителката на Европейската комисия Мина Андреева, представена от Асошиейтед прес.

" За да има прогрес в договарянията, би трябвало да получим съответни оферти, които са съвместими със съглашението за излизане ", сподели Андреева. Британският договарящ Дейвид Фрост и сътрудниците му от Европейски Съюз се споразумяха да се срещнат на следващия ден в Брюксел, добави тя, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Работната ни догадка е, че Брекзит би трябвало да бъде на 31 октомври, както изиска Обединеното кралство ", сподели Андреева.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР